“ATEŞ EROZYONUNA KARŞI İZOLASYON YARATIYORUZ”

Çimento, petrokimya, demir çelik, alüminyum sektörü başta olmak üzere onlarca sektöre monolitik refrakter üretimi gerçekleştiren ve Türkiye’nin ilk monolitik refrakter firması olma özelliği taşıyan Remsan Refrakter, üçüncü tur büyük yarışmada 9.50 puanla Yılın Lider Refrakter Markası Ödülü’nün sahibi oldu.

Gecede sahneye çıkan Genel Müdür Faik Işıkcı, “Bu güzel ödülü bize layık gören jüri üyelerine teşekkür ediyorum.Öncelikle refrakterin ne demek olduğundan bahsetmek istiyorum. Refrakter, dünyanın ikinci mesleği. İnsanoğlu dünyaya geliyor ve en güzel meslek aile doğuyor. Hepimiz bu dünyada aynı ailenin çocuklarıyız. Daha sonra insanoğlu etini pişirmek istiyor ve ateşi buluyor. Ateşi bulduktan sonra ateşin erozyonundan korunmak için toprakla uğraşıyor; işte, refrakter mesleği böyle doğuyor. Refrakter aslında dipsiz bir kuyu ve sürekli gelişmeye açık. Ben refrakter sektörünün sanayi kısmındayım. İnanın, şu masanızda duran bardağın üretiminden tabağınıza, oturduğunuz sandalyelerinize kadar refrakterin ismi geçiyor. Biz buna monolitik refrakter diyoruz. Ateşe dayanıklı beton üretiyoruz. Kısaca, ateş erozyonundan korunmak için bir izolasyon malzemesi yapıyoruz. Demir çelikten çimento sunta fabrikalarına ve enerji sektörüne kadar her alanda kullanılıyor. Ateşin erozyonuna karşı dayanım sağlayan bir malzeme. Türkiye’ye monolitik refrakterin gelişi, firmamızın kurucusu ve Onursal Başkanı Ahmet Özköseoğlu’nun iştiraki ile oluyor. Özköseoğlu, Türkiye’nin ilk monolitik refrakter firmasını kuruyor. Bugün hâlâ sektöründe lider olan bir firmayız. Başarılarımıza hızla devam ediyoruz. Bu meslek daha yeni gelişmelere de açık olacaktır” dedi.

Sektörlerinde hep ilklere imza attıklarını vurgulayan Işıkcı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dövme refrakter malzemelerinin ilk üretimini yapıp geliştiren bir firmayız. Türkiye’de hep ilkleri yarattık. Dünyada bile ilk bizim ürettiğimiz malzemeler var. Remsan şu anda Türkiye çimento sanayiinin aşağı yukarı tüm çimento fabrikalarına hizmet veriyor. Türkiye’deki bütün rafinerilere refrakter malzeme teminini sağlıyoruz. Aynı zamanda mühendisliğini, uygulamasını, kurutmasını yaparak anahtar teslimi projeler yapıyoruz. Sürdürülebilir Ar-Ge çalışmalarımızla yeni ürünler üretiyoruz. Yaratıcı ve üretici bir firmayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir