Automechanika İstanbul Fuarı’nda METADİAG Rüzgarı

Otomotiv satış sonrası endüstrisinde dünyanın lider ticaret fuarı Automechanika’nın Türkiye’deki tek etkinliği olan ‘Automechanika Istanbul’, 8-11 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

 41 ülkeden 1437 katılımcı firma, 10 ülke pavilyonu ve tüm dünyadan 58.024 profesyonelin bir araya geldiği fuarda Metadiag, sektöre özel geliştirmiş olduğu yazılım çözümleri ile liderlik rüzgarları estirdi.

Metadiag Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Keskinkılıç, yüksek teknoloji yazılım çözümleri geliştirerek otomotiv sektöründe kalite ve profesyonelliğin bir arada yer aldığı çözümler ile yoluna devam edeceğini, çevreci bir politika izleyerek karbon emisyonsuz projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Seyhan Keskinkılıç, İstanbul Automechanika fuarının otomotiv sektöründe hizmet veren, özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren firmalar için büyük bir fırsat olduğuna değinerek ‘’ 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapan bir firmayız. Dünyanın ulaşamadığımız bölgelerine ulaşma fırsatını yakaladığımız,  dünya ligine çıktığımız bir fuar. Dünya çapında düzenlenen bu tarz organizasyonlar otomotiv sektöründe hizmet veren firmalar için oldukça önemli. ’’ İfadelerini kullandı.

Keskinkılıç, Türkiye merkezli olup dünya çapında hizmet sunan bir  teknoloji firması olduklarını belirterek, ‘’ Deneyimli mühendis ve teknik ekip kadromuz ile geleceğin teknolojilerini üretmek için çalışan yerli ve milli bir teknoloji firmasıyız. Otomotiv sektörüne özel yüksek teknoloji yazılım çözümleri geliştiriyoruz. Standart olarak üretilen araçları, yazılımsal ve donanımsal olarak geliştirerek, aracın coğrafi ve fiziki çalışma koşullarındaki verimliliğini maksimum seviyeye çıkartıyoruz.’’ dedi.  

Otomotiv sektörünün çok hızlı ilerleyen bir sektör olduğuna değinen Keskinkılıç,’’ Otomotiv sektörü çok çabuk değişiyor, gelişiyor. Dinamik bir sektör. Dolayısıyla Arge ve inovasyon çok önemli. Biz makine öğrenmesi, derin öğrenme ve nesnelerin interneti teknolojilerini kullanarak otomotiv sektöründe motorlu kara ve deniz taşıtlarının tamamını kapsayan projeler üretiyoruz. Biliyorsunuz Karbon sıfır dünyamız ve geleceğimiz için çok önemli. Biz de Karbon emisyonsuz bir gelecek adına Amonyaktan hidrojen üreterek enerji üretimi gerçekleştirip, sıfır emisyon ile sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda yaklaşık 2 yıldır üzerine çalıştığımız yeşil yakıtı bugün test edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.

“AR-GE İLE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER GELİŞTİRECEĞİZ”

Makine ve derin öğrenme alanında otonom araçlar, güvenlik kontrolleri, büyük şantiyelerin ve ağır sanayinin çok büyük eksikleri olduğunu söyleyen Seyhan Keskinkılıç ,Metadiag olarak bu alanlarda da gerçekten insan hayatını koruyan tasarruf, performans bakımından  çok önemli projelere imza atacaklarını vurguladı.

Dünyada çok hızlı değişimler söz konusu. Özellikle yapay zeka, derin teknoloji ve makine öğrenimi alanında büyük değişiklikler yaşanıyor. Metadiag bünyesinde; otomotiv sektöründe akıllı araçlara ve sektördeki verimliliği artırıp tasarruf sağlayabilecek, insana bağımlılığı ortadan kaldıracak, iş güvenliğini ön planda tutacak projeler üreteceğiz. Bu alana elimizden geldiğince çok büyük yatırımlar yapacağız. Bu sene makine öğrenimi ve derin teknoloji alanında güzel işler çıkartacağımıza inanıyorum.

Bu önümüzdeki üç yıl içindeki planlarımızın önceliği Ar-Ge departmanını daha da güçlendirmek. Bu sebeple de teknopark içerisinde 600 metrekarelik ek bir alan daha oluşturduk. Tasarımını bitirdikten sonra tam anlamıyla hızlı prototip, yazılım ve donanım üretebilir bir duruma geleceğiz. Böylece otomotiv sektöründe otonom araçlar ve güvenlik sistemlerindeki açığı ve bundan kaynaklı oluşan yurt dışı bağımlılığı azaltarak ülkemiz ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağız.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir