“BU ÖDÜL YATAY MİMARİ ANLAYIŞINA VERİLMİŞTİR”

Yüksek mimar Ali Genç imzası taşıyan, eşsiz deniz manzarasının yanında geniş sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken Marin Panorama Konakları projesi, Yılın Yatay Mimari Konut Projesi Ödülü’ne layık görüldü.

Paraf Konut ve Eviz Yapı iş birliğiyle Aydın Kuşadası’nda inşa edilen proje adına ödül, Eviz Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eviz’e takdim edildi. Ödül konuşmasına jüri üyelerine teşekkür ederek başlayan Şakir Eviz, “Bu ödül, deprem sonrası daha da ön plana çıkan yatay mimari anlayışına verilen bir ödüldür. Yatay mimari konseptiyle hayata geçirdiğimiz Marin Panorama Konakları projemizin bu konseptte ödüle layık görülmesinin onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 ZENGİN SOSYAL DONATI ALANLARI

Konut sektöründe 30 yıllık geçmişiyle bölgede çok sayıda projeye imza atan Eviz Yapı, bugüne dek bine yakın konutu başarıyla teslim etti.

Paraf Konut ile birlikte hayata geçirilen proje, Kuşadası’nın coğrafi yapısı gözetilerek tasarlandı. Proje toplamda bin 600 konuttan oluşurken, yatay mimari konseptiyle inşa ediliyor.

Eşsiz deniz manzarasının yanında geniş sosyal donatı alanlarıyla da dikkat çeken Marin Panorama Konakları, maksimum üç kat olarak planlandı.

Sağlık ocağı, ana okulu, ilkokul, lise gibi gerek eğitim gerekse de sosyal yaşama dönük zengin sosyal donatı alanlarını bünyesinde bulunduran Marin Panorama Konakları projesinde daireler, sadece 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Yan komşu duvarı olmayan, yarı müstakil ev konseptiyle dizayn edilen proje, maksimum konfor ve kalite vadediyor.

Marin Panorama’da yaşayanlar açık yüzme havuzunda yüzerken parkta oynayan çocuklarını izleyebiliyor; otopark, güvenlik, spor ve eğlence alanları gibi modern olanaklardan faydalanabiliyorlar.

“İNSANLAR TATİLDE OLDUKLARINI HİSSETSİNLER İSTİYORUZ”

İnsanların Kuşadası’na daha çok tatil amaçlı geldiklerine dikkat çeken Şakir Eviz, “İnsanlar tatilde olduklarını hissetsinler istiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerde yüksek katlı binalardan, karmaşadan ve kaostan kaçan insanlar burada huzuru yakalasın istedik. Eşsiz deniz manzarası eşliğinde, maksimum üç katlı, adeta yarı müstakil yaşam alanlarında kendilerini daha iyi hissedeceklerini düşünüyoruz. Bu nedenle de projemizi bu konseptte planladık” dedi.

 

ESER NİTELİĞİNDE BİR PROJE

Projeyi, eser ortaya koyma vizyonuyla tasarladıklarını kaydeden Eviz, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz hiçbir zaman beton dökmek için beton dökmedik. İnşaat yapmış olmak için de konut ya da işyeri yapmadık. Beğenilecek, takdir edilecek bir eser ortaya koymak istedik. Marin Panorama Konakları projemizin bu noktada Kuşadası’na, sektör ve ülke ekonomisine ciddi katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir