“DOĞALLIK BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

1964 yılından bugüne zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere 150’den fazla ürün çeşidi ile kendi satış mağazaları dışında online olarak kayıtlı 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet veren Kavlak Zeytin, üçüncü tur büyük yarışmada 9.50 puan alarak Yılın Zeytin ve Zeytinyağı Markası Ödülü’nün sahibi oldu.

Gecede şirket adına ödülü alan Satış ve Pazarlama Direktörü Sinem Parlak, konuşmasına şöyle başladı: “Geçmişten aldığımız ilhamla taş baskı sistemini modernize edip günümüzün kontini sistemiyle birlikte yağ üretimi yaparak başlayan hikayemiz 1964 yılına dayanmakla beraber asıl yolculuğumuz, kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Kadir Kavlak ile başlamıştır. Sofralık zeytin denince akla ilk Gemlik yöresi gelmektedir. Biz de kültürel mirasın yeni nesillere taşınması için bölgemizde üretimlerimize ve yatırımlarımıza devam etmekteyiz. İki üretim tesisi ve beş depolama alanına sahibiz. Kavlak olarak; satışlarımızı mağazalarımız, kavlak.com.tr, dijital pazaryerleri ve call center ekimiz üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Ana ürünümüz zeytin ve zeytinyağı olmakla beraber 150’den fazla ürün gamına sahibiz. Sonuç olarak, kaliteden ödün vermeden yaptığımız üretimlerin aldığımız ödüllerle taçlandırılması bizim için oldukça onur verici.”

HEDEF TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA ULAŞMAK

Gemlik Bölgesi’ndeki ve Ege’deki üretim tesislerinin yanında beş ayrı depolama alanına sahip olan Kavlak Zeytin, Türkiye’nin dört bir yanına kargolama sistemi ile ulaşıyor. Düzenli bir ağa sahip olan firma, web sayfası ve 444 68 80 numaralı hattı üzerinden de müşterinin taleplerine kesintisiz cevap veriyor. Ürün garantili ve müşteri memnuniyeti bir anlayışla hareket eden Kavlak Zeytin, kesintisiz hizmet için e-ticaret tarafını ağırlıklı olarak kullanıyor.

Doğallığın kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Sinem Parlak, “Doğal yöntemlerle üretim yapmak bizim vazgeçilmezimiz. Doğal fermantasyonun üzerinde hiçbir uygulamamız ve temasımız olmuyor. Bundan dolayı da hijyen konusunda da mümkün olduğu kadar kimyasaldan uzak durmaya çalışıyoruz. Temizlik konusunda profesyonel firmalarla çalışıyor; özellikle üretim alanlarının temizliği konusunda belirli periyotlarla kontroller gerçekleştiriyoruz.

Doğal üretim meşakkatlidir. Taş baskı üretim zorlu bir prosestir. Maliyeti çok fazladır ancak yılların verdiği deneyim ve yatırımlarımızla bunun üstesinden geliyoruz. Çünkü müşteri memnuniyeti, kalite ve doğallık bizim için ‘acaba’sı olmayan konular.

Kalite herkesin hakkı, müşteri ayrımı yapmaksızın bu ülkenin her insanına ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Bundan dolayı da hem mevcut kapasitemizi artırmak hem de kalitemizi daha da yukarıya taşımak adına yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

“1 MİLYONU AŞKIM MÜŞTERİMİZ VAR”

Parlak, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kavlak Zeytin, kendi ürettiği ürünü kendi paketleyip satan nadir firmalardan biri, hatta belki de tek firma.

Perakende sektörünün en güçlü firmalarından biriyiz. Bu manada, temas ettiğimiz, bire bir muhatap olduğumuz 1 milyonu aşkın müşteri kaydımız mevcut. Biz bu kapasiteyi daha da yukarıya çekerek daha fazla tüketiciye ulaşmak istiyoruz, en büyük amaçlarımızdan biri bu.”  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir