“ÖĞRETMENLİK AŞKIM BENİ BU İŞİ DAHA PROFESYONEL YAPMAYA YÖNELTTİ”

Kendini eğitime adayan Oğuzhan Özkaya’nın temellerini attığı Oğuzhan Özkaya Özel Eğitim Kurumları, İzmir’de 65 bin metrekare alana kurulu merkez kampüsünde; üretim ve inovasyon odaklı bir vizyonla, hayatı merkeze alan, öğrencilerin yeteneklerine uygun alanlara yönlendirildiği, çeşitli atölye çalışmalarına imkan sağlayan konseptiyle Türkiye Lider Marka Ödülleri Töreni’nde Yılın Lider Özel Eğitim Kurumu Ödülü’nün sahibi oldu.

 Ödülünü almak üzere sahneye çıkan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, “Çocukluk hayalim olan öğretmenlik mesleğini yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Yedinci sınıfta öğretmen olmaya karar verdim. Aksaray Öğretmen Lisesi’ni kazandım, burada dört yıl yatılı okudum. Üniversitede yedi tercih yaptım, hepsi de eğitim fakültesiydi. Fen bilgisi öğretmeni olarak mezun olduktan sonra İzmir’de çeşitli dershanelerde öğretmenlik yaptım. Fakat içimdeki öğretmenlik aşkı beni bu işi daha özel ve profesyonel şekilde yapmaya yöneltti” dedi.

Bu işe sıfırdan, tek başına, bir odası bile olmaksızın başladığını dile getiren Oğuzhan Özkaya, bugün alanında uzman 500 öğretmeni bünyesinde bulunduran, İzmir genelinde 11 okulda toplamda 4 bin 500 öğrenciye hizmet veren bir özel eğitim kurumu haline geldiklerinin altını çizdi.

Konuşmasında yakaladıkları akademik başarılara da değinen Özkaya, “Her yıl ortalama 30-35 arası tıp fakültesi kazandırdığımız çocuklarımız var. 18 Avrupa Birliği projemiz bulunuyor. 100 ülkeyle ortağız. Dünya derecesi olarak 44 bilimsel projeye imza attık. Fakat çocukları sadece akademik olarak değil, onları yetenekleri doğrultusunda da yönlendirmemiz gerekiyordu. Bu amaçla da okulumuz bünyesinde çok sayıda atölye kurduk” açıklamasında bulundu.

KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEBİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR

Oğuzhan Özkaya Özel Eğitim Kurumları bünyesinde kadrolu bir veteriner, kadrolu bir ziraat mühendisi bulunuyor. Tarım ve hayvancılık dersi, matematik gibi, fen bilgisi gibi zorunlu ve sabit bir ders olarak okutuluyor.

Öğrencilerin kendilerine ait girişim şirketlerinin olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özkaya, “Okulumuzda kadrolu bir tekstil öğretmeni var. Okulun bütün kıyafetlerini çocuklar kendileri dikiyor. Öğrencilerimiz, pandemide binlerce maske üretip ücretsiz dağıttılar. Kendi söküğünü dikebilen bireyler olarak yetişiyorlar. Okulumuzda kadrolu bir marangoz, kadrolu iki tane binicilik öğretmeni, altı tane atımız var. Ayrıca, iki kadrolu medya öğretmenimiz, bir tane mutfağın kimyası, bir tane masal anlatıcılığı öğretmenimiz de mevcut” dedi.

“BU OKULDA HİÇBİR BALIK UÇMAYA ZORLANMAZ”

Çoğu okulda göremeyeceğimiz şekilde Oğuzhan Özkaya Özel Eğitim Kurumları merkez kampüsünde; okulun bahçesinde A 310 AIRBUS yolcu uçağı bulunuyor. Ayrıca iki tane de helikopteri olan okul, kadrolu bir pilota ve bir havaalanına sahip.

Çocuklar sayesinde kendisinin de 40 yaşında pilot olduğuna dikkat çeken Özkaya, bugüne kadar 400 çocuğu gökyüzüyle buluşturmuş. Öğrencileri; hayallerini gerçekleştiren, kendi ayaklarının üzerinde durabilen, özgürce fikirlerini ifade eden bireyler olarak yetiştirdiklerine dikkat çeken Özkaya, kazandıkları ödülü; içinde öğretmenlik aşkı hiç bitmeyen öğretmenlere ve mücadele ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyen bu ülkenin kıymetli evlatlarına armağan etti.

YENİ DÖNEM HEDEF ÜNİVERSİTE

Kendi alanında 18 AB projesine imza atan Oğuzhan Özkaya Özel Eğitim Kurumları, 100’ü aşkın ülke ile ortak projeler yürütüyor.

Pek çok bilimsel çalışma ile ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil eden eğitim gönüllüsü Oğuzhan Özkaya’nın şimdilerde ise hedefinde bir üniversite kurmak var.

Dünün başarı ve deneyimini, bugünün yenilik ve teknolojisi ile harmanlayan yeni ve özgün eğitim modeli ile Oğuzhan Özkaya, yarınları kucaklayacak gençler yetiştirme hedefiyle çalışma ve yatırımlarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir