Eti Bakır’dan 350 milyon dolarlık tesis yatırımı

Eti Bakır, 350 milyon dolarlık yatırımla Elazığ’ın Maden ilçesinde tesis kurma çalışmalarını sürdürüyor. Kurulacak işletmede yaklaşık 750 kişiyi istihdam edilecek.

Yılda 1 milyon tonluk bakır cevherini işlemeyi hedefleyen Eti Bakır’ın Genel Müdür Yardımcısı Asım Akbaş, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bakıra olan talebin her geçen gün arttığını söyledi. Yıllık 70 bin tonluk katot bakır üretimiyle iç pazarın yaklaşık yüzde 20’sini karşıladıklarına dikkat çeken Asım Akbaş, Türkiye’nin bakır üretimini artırmak için yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

9 tesisi ve 5 bin 500 çalışanıyla Eti Bakır, yüzde 99,99 saflıkta katot üretimiyle Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına her yıl 750 milyon dolarlık katkı sunuyor. Yeni madenlerimizle bu katkıyı artırmaya devam edeceğiz. Geçen yıl kazandığımız ihalenin ardından Elazığ’ın Maden ilçesindeki tesis kurma çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 750 kişinin çalışacağı ve 350 milyon dolarlık yatırımla kurulacak Elazığ’daki tesisimizi üç yıl içinde faaliyete geçirerek yılda 1 milyon tonluk bakır cevherini işleyeceğiz” diye konuştu.

Samsun İkiztepe Höyüğü’nün ardından bu kez de Harput’un köklü tarihine sahip çıktıklarını kaydeden üAkbaş, “Maden sahasında halen arama, geliştirme ve kurulum faaliyetlerimiz devam ediyor. Tüm tesislerimizde olduğu gibi istihdamda önceliğimiz bölgede yaşayanlar olacak” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir