‘’Latin Amerika’nın En Büyük Sanayi Şirketlerinden WEG’’

Latin Amerika’nın en büyük sanayi şirketlerinden biri olan WEG, Türkiye’de ilk tesisini açtı. Elektrikli motor montajı yapacak olan tesis, önümüzdeki yıllarda yeni fazlarla büyümeyi hedefliyor. 40 bin çalışanı ve 19 milyar dolar cirosu olan Brezilyalı şirket, Türkiye tesisiyle bölgedeki ilk yatırımını hayata geçirmiş olacak.

Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Asya’daki potansiyel müşterilere de hizmet verecek olan ve 250 milyon liranın üzerinde bir yatırımla kurulan tesis, klima başta olmak üzere birçok alana yönelik üretim gerçekleştirecek.

Tesis hakkında açıklamalarda bulunan WEG Türkiye İcra Direktörü Marco Antonio Campos konuşmasında, “Kurduğumuz bu tesis Yerel montaj hattı ve depo genişlemesi, müşterilerin pazar talebini ve ihtiyaçlarını daha iyi anlama noktasında olanak sağlayacak. İş ortaklarımız sayesinde Türkiye pazarında yıllardır varız ve bölgenin hareket sürücü çözümlerimiz için büyük bir potansiyel sunduğunu biliyoruz. Şimdi de üretim ile varlığımızı güçlendireceğiz.‘’ ifadelerine yer verdi.

 

‘’Brezilya’nın En Büyük Özel Sektör Firmalarından’’

WEG Ticari ve Aletler İş Birimi Genel Müdürü Julio Cesar Ramires yapmış oldukları  yatırım hakkında, “Bu yatırım, iklimlendirme segmenti için evlerde, ofislerde ve ticari alanlarda kullanılan klima cihazlarına büyük ölçüde yenilik getiren önemli bir ilerlemeye işaret ediyor” dedi.

 

WEG’in başlangıçta sadece elektrik motoru üreten bir şirket olduğunu belirten Campos,1980’li yıllarda elektrik aksamları, endüstriyel otomasyon ürünleri, güç ve dağıtım trafoları, sıvı ve toz boyalar ve elektrik yalıtım vernikleri üretimi ile faaliyetleri çeşitlendirdiklerini belirterek, Mayıs 2019’da şimdiye kadarki tek parça en büyük motoru olan 4 MW gücündeki rüzgar türbinini tanıttıklarını söyledi. Şimdiyse 29 ülkede şirketi bulunan Brezilyalı WEG, aralarında Arjantin, Meksika, Portekiz, Çin, Güney Afrika, ABD, Hindistan’ın da bulunduğu12 ülkede üretim gerçekleştiriyor. 19 milyar dolarlık yıllık satış gerçekleştiren WEG, Brezilya’nın en büyük özel sektör firmalarından biri olarak biliniyor.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir