‘’Türkiye Yatırımlarımıza Hız Kesmeden Devam Ediyoruz’’

Türkiye’de 2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren World Medicine, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından yapılan, “İhracatın Yıldızları” 2022 araştırmasında bir kez daha en çok ilaç ihracatı yapan şirket oldu.

Yapılan araştırmanın ardından açıklamalarda bulunan World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Kalender,Türkiye’yi dünya’da ilaç üssü konumuna getirme hedefiyle yatırımlarını şekillendirdiklerini söyledi. Kalender; “Bu hedefimiz doğrultusunda Ar-Ge’ye ve üretime önemli yatırımlar yaptık. Bu yatırımlarımızın karşılığında bugün World Medicine olarak 40’tan fazla ülkeye ilaç ihracatı yapar konuma geldik. Türkiye’de ürettiğimiz ilacı dünya’ya ihraç etmek ve bu başarının kalıcı olmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin ilaç ihracatı markası olacağız” ifadelerini kullandı. Dünyayı daha sağlıklı bir geleceğe taşıma hedefi ve “Sağlık birlikte paylaştığımız hazinedir” sloganıyla sürdürülebilir kalite standartlarını yenilikçi bakış açısıyla birleştiren World Medicine Türkiye, dünya çapında ulaşılabilir ve etkili ürünler sunuyor. Doğru strateji, planlı çalışma ve yetkin insan kaynağının gücüyle hareket eden World Medicine, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

‘’Türkiye’nin İlaç Kalitesindeki Artış Oranını Yükseltmek İçin Özel Laboratuvar Kurduk’’

World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Ruşen Kalender, Türkiye’de kurmuş oldukları özel laboratuvar hakkında bilgi verdi. Kalender, “WMARGE merkezimiz geçtiğimiz dönemdeki adıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2015 yılında Ar-Ge Merkezi olarak belgelendirildi. Alanında uzman kadromuzla, inovatif bakış açımızı birleştirerek Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Ruşen Kalender, Ar-Ge laboratuvarlarının yüksek teknolojili cihazlara sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de dışa bağımlı olmadan ilaç kalitesinin arttırılması doğrultusunda yapılan büyük yatırımlarla kurulduğunu belirtti.

WMINOLAB İnovasyon Laboratuvarı ile ilaç kalitesini artırırken dünya çapında ilaç otoritelerinin talep ettiği yüksek teknoloji gerektiren ilaç analizlerinin kolaylıkla yapılır hale geldiğini söyleyen Kalender,’’laboratuvarımızı tüm şirketlerin ve kurumların faydalanabilmesi adına hizmete açtık. Bu sayede Türkiye genelinde bu analizleri dışa bağımlı olmaktan çıkarmak hedeflerimiz arasında. İleri teknoloji analiz hizmetleri sunan laboratuvarımız ile hem sektöre hem de Türkiye ekonomisine katma değer yaratmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

‘’Geleceğe Bırakılacak En Güzel Miras Doğa’nın Kendisi’’

Yatırım yaparken faaliyetlerinin çevresel etkilerini göz önünde bulundurduklarını ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini vurgulayan Ruşen Kalender, “Geleceğe bırakacağımız en büyük mirasın doğanın kendisi olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada World Medicine olarak enerji sektöründe de yaptığımız önemli yatırım hamleleri mevcut. Yıllık 22 Megawatt (MWE) kapasiteli Güneş Enerji Santralimiz ile ilaç üretim tesisimiz ve genel merkezimizin bütün enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 

‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasındayız’’

World Medicine’nin Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması’nda 305’inci sırada yer alırken, bu yıl 246’ıncı sıraya yükseldiğini belirten Kalender, “Geçtiğimiz günlerde açıklanan Fortune Türkiye 500 listesinde de 22 basamak yükselerek 458’inci sırada yerimizi aldık. Yıllar geçtikçe ve hedeflerimizi gerçekleştirdikçe daha üst sıralarda yerimizi alacağız. Çünkü biliyoruz ki sağlık değerli, sağlıklı bir yaşama katkıda bulunmak ise gurur verici. Dünya’nın neresinde olursak olalım World Medicine’da bizler iyileştirmenin, dünyayı daha sağlıklı bir geleceğe taşımanın sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir