‘’Yerli Akıllı Savunma Sistemi Hydro-Gids, IDEF’23’te Dikkatleri Üzerine Çekti’’

Gürbağ Savunma ve Teknoloji, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (IDEF’23) katıldı. Şirket, TÜYAP Tüm Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarda; yerli akıllı savunma sistemi Hydro-GIDS ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Gürbağ Savunma Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Bağıban, fuara ve fuarda sergiledikleri ürünlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bağıban, kendilerine gösterilen ilgiden son derece gurur ve mutluluk duyduklarını belirtirken, yerli akıllı savunma sistemi Hydro-GIDS ile yerli ve yabancı katılımcılardan tam not aldıklarını söyledi.

Gürbağ Hydro-GIDS akıllı savunma sisteminin, gelebilecek tehditlere karşı savunmada bütünleşik, sürdürülebilir ve eşgüdümlü bir anlayış sağladığını vurgulayan Bağıban, dron ve dolanan mühimmat tehditlerini çok düşük maliyetlerle imha edecek özellikte geliştirildiğini bildirdi.

IDEF Fuarı’nın küresel savunma endüstrisinin en prestijli etkinliklerinden biri olarak değerlendirildiğini söyleyen Bağıban, Gürbağ Savunma olarak uluslararası savunma sektörünün önde gelen katılımcıları arasında yer almış olmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek,’’ Fuar kapsamında en son teknolojileri ve yenilikçi çözümlerimizi sergilemek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdik. Bu yılki katılımımızla bir kez daha sektördeki gücümüzü ve liderliğimizi kanıtlamış olduk.” İfadelerini kullandı.

‘’Hydro- Gids Kendi Alanında Kaynak Olacak Nitelikte bir çalışma’’

Batuhan Bağıban, daha önce Hydro-GIDS ile saha testlerine başladıklarını, 50 kilograma kadar atış yaptıklarını, şimdi de 200 kilogramı tamamladıklarını söyleyerek,

“800-1.200 kilograma kadarlık kısımları da aşamalı olarak sürece dahil etmeye başladık. Bu, dünyada alana kaynak teşkil edecek ilk çalışmalardan biriydi. Hem yerli sanayinin gücü açısından hem de uluslararası pazarın bize olan ilgisi açısından oldukça önemli mesajlar içeriyordu. Buradaki saha test faaliyetleri başarıyla tamamlandı. Bu ürün sadece dolanan mühimmat ve roketlerle sınırlı değildir. Denizaltılarda torpido fırlatmada ve hava araçlarındaki ilk mühimmat fırlatma itkilerinde kullanılabilir bir hidrojen itki sistemidir. Ayrıca ürünümüz ekonomik yönden de avantaj sağlamıştır. Mühimmatların etkinliğinin yanı sıra ekonomik boyutu da önemli bir faktördür ve hidrojen itki bu konuda avantajlıdır. Rakip çözümler, sürdürülebilirlik, bakım ve onarım açısından birçok zorlukla ve yüksek maliyetlerle karşılaşabiliyor.’’ Açıklamalarında bulundu.

‘’Yıl Sonuna Kadar Test Çalışmaları Tamamlanmış olacak’’

Gürbağ Savunma Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Bağıban, Hydro- GIDS Akıllı Savunma Sistemi’ni artık tam anlamıyla tamamladıklarını ve yakın zamanda sahada kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Bağıban, Yıl sonuna kadar sistemin tüm test faaliyetlerini tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir