2030 yılında 1.000 mağazaya çıkacak

Sektörün önemli oyuncularından olan Zen Pırlanta, büyümeyi sürdürüyor. Zen, 2030 yılında 1000 mağazaya çıkarak, 4 bin kişiye istihdam sağlamayı ön görüyor.

Sektörde her yıl % 50 büyüyen Zen Pırlanta’nın global bir marka olma yolunda ilerlediğini belirten Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, marka olarak pırlantada dünyada ilk 3’e girmeyi hedeflediklerini söyledi.

18 yıl önce perakende işine girerek dede mesleği kuyumculuk işini İstanbul’da sürdürdüklerini aktaran Emil Güzeliş, “Biz o yıllarda 25 yıllık bir hedef koymuştuk. Şu anda toplamda 400 mağazamız var. Bunların 50 tanesi yurtdışında yer alıyor. Yurtdışındaki mağazaların 45 tanesi Zen Pırlanta’ya, 5 tanesi ise Blue Diomand’a ait. Şu anda Türkiye’de 80 mağazası olan D Diamond markamızı da Türkiye’de biraz daha büyüttükten sonra yurtdışına açacağız. Amacımız 2030 yılında Türkiye’de ve dünyada 1000 mağazaya ulaşmak” diye konuştu.

Amerika, İngiltere, Bulgaristan, Almanya, Katar, Irak, Kıbrıs, Sırbistan gibi 20’ye yakın ülkede faaliyet gösterdiklerini ve Elmas Kule’de yer alan 10 bin metrekare alan üzerine kurulu yeni fabrikalarına taşındıklarını kaydeden Güzeliş, her ay yeni bin model üzerinde çalıştıklarını belirtti.

“Bangkok’taki bilgileri Türkiye’ye taşıdık”

2002’de Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bir üretim merkezi açtıklarını belirten Emil Güzeliş, “Burayı 2008 yılında kapattık ama knowhow donanımı, tüm teknik bilgi ve detaylar, üretim bilgileri bizde kaldı. Biz de o bilgileri Türkiye’ye taşıdık. Orada dünya standartlarında üretim yapmayı da öğrendik. Oradan buraya eğitimciler getirdik. Burada kaliteyi yükselttik. Bizim kalitemizi yükseltmemizle birlikte Türkiye’deki pırlanta kalitesi de arttı, diğer üreticiler de kalitelerini artırmak zorunda kaldı” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir