EKOS Electric global marka olma hedefinde

Elektrik enerjisinin sürdürülebilir dönüşümüne inovasyon ve üretim gücüyle eşlik eden EKOS Electric, yeni yatırımlarla büyümesini başarılı bir şekilde sürdürmeyi hedefliyor.

Şirketlerin son dönemde halka arzlara olan ilgisi tavan yapmış durumda. Hem finansa erişim hem kurumsallaşma hem de bilinirliğe katkı sağlamak isteyen şirketler halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) kapısını çalıyor. Bu kapsamda hali hazırda SPK’ya başvuran şirket sayısı 80’i geçti.O şirketlerden biri de EKOS Electric oldu. Elektrik enerjisinin sürdürülebilir dönüşümüne inovasyon ve üretim gücüyle eşlik eden EKOS Electric, yeni yatırımlarla büyümesini başarılı bir şekilde sürdürmeyi hedefliyor. EKOS Electric’in Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Akbaş, “Halka arzdan elde edeceğimiz geliri büyüme stratejimiz doğrultusundaki yatırımlar ve kapasitemizi artırmak için kullanmayı planlıyoruz” dedi.

Yaklaşık çeyrek asırlık bir aile şirketi olduklarını kaydeden Akbaş, “Enerjinin ya da elektriğin ihtiyaç olduğu her yerde elektrik altyapıları için teknoloji üreten bir şirketiz. Kurulduğumuz günden bu yana kendi mühendislik becerilerimizle geliştirmeye devam ettiğimiz teknolojilerimizi her gün bir adım ileri taşımaya, kaliteli ve yüksek üretim gücümüzle imal etmeye ve 4 kıtada 34 ülkeye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cezayir, Portekiz, Senegal, Hollanda ve Bangladeş’te tesis ve ofislerimiz bulunuyor. Portekiz’de bu yıl yaklaşık bin metrekarelik üretim tesisimizi devreye aldık. Bununla beraber var olduğumuz ülkelerde yerel partnerlerimizle de üretim gerçekleştiriyoruz. Bizim lisansımız altında üretim yapan, know-how’ımızı paylaştığımız şirketler bulunuyor. Anahtarlama ekipmanlarımızın ana kısımlarını ihraç ediyoruz, bu şirketlerde nihai ürün haline getiriyor. Cezayir, Tunus, Senegal ve daha birçok ülkede bu tip üretimler gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda enerji otomasyonu olarak tanımladığımız, orta gerilim ve yüksek gerilim trafo merkezlerinin koruma, kumanda ve otomasyon sistemlerinin mühendisliğini de gerçekleştiriyoruz. Trafo merkezleri oldukça kompleks bir sisteme sahip ve otomatize edilmiş bir şekilde çalışması gerekiyor. Bunun için de röle dediğimiz akıllı bilgisayarlar kullanılıyor. Bu noktada tasarımdan üretime ve devreye alınmasına kadar tüm prosesi biz gerçekleştiriyoruz. Bu alanda General Electric’in 23 yıldır Türkiye ve Cezayir’deki tek katma değerli satıcısıyız ve Türkiye’deki ilk şirketlerden biriyiz” diye konuştu.

Enerji ve elektrik alanında önemli yatırımları bulunan ve Primer GIS (iletim şebekesi gaz yalıtımlı anahtarlama ekipmanı) teknolojisini tasarlayan ve üreten ilk Türk şirketi olan EKOS Electric’in, Balıkesir OSB’de yer alan toplam 46 bin m2’lik üretim tesisi bulunuyor.

Tasarımdan üretime bütünsel çözüm ve hizmetler sunan EKOS Electric, yenilenebilir enerji, pil ile depolama sistemleri, elektrikli araç şarj istasyonlarının üretimi ve ağ bağlantısı çözümleriyle de enerjinin elektriğe dönüşümüne, sürdürülebilirliğe ve verimliliğe katkı sağlıyor.

25 milyon $’lık yeni yatırım planı

Halka arzdan elde edilecek gelirler 25 milyon dolarlık yeni bir yatırım planladıklarını belirten Akbaş, “Balıkesir OSB’de yer alan toplam 46 bin m2’lik üretim tesisimizin hemen yanında trafo fabrikamızın yatırımına başladık. Fabrikamızı 2024’ün ilk çeyreğinde devreye almayı hedefliyoruz. Trafo fabrikamızın içerisinde YG dağıtım transformatörü test laboratuvarını da 2024’ün ilk yarısında devreye almayı planlıyoruz. Laboratuvarımızda rutin ve özel testlerle beraber yüksek gerilim elektrik yalıtım testlerini, izolasyon yağ ve gaz analizlerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir