“Hedefimiz 2024 Yılında 150 Şubeye Ulaşmak”

Pizzabulls’un güçlü konumlanmasını devam ettirmek ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak ülkemizde pizza kültürünü daha da yaygınlaştırmak amacıyla şubeleşme çalışmalarını devam ettirdiğini aktaran Cavit Can Kırbeyi, 2023 yılı için koymuş oldukları 100 şube hedefini “2024’te 150 şube” olarak güncellediklerini söyledi.

2006 yılında giriş yaptığı pizza sektöründe sorunsuz operasyon, kaliteli üretim ve zamanında teslimat anlayışı ile hareket eden ve bu sayede Türkiye pizza sektörünün en fazla tercih edilen markalarından birine dönüşen Pizzabulls’un güçlü konumlanmasını devam ettirmek ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak ülkemizde pizza kültürünü daha da yaygınlaştırmak amacıyla şubeleşme çalışmalarını devam ettirdiğini aktaran Pizzabulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, 2023 yılı için koymuş oldukları 100 şube hedefini “2024’te 150 şube” olarak güncellediklerini söyledi.

Pizzabulls’un inovasyonu ve değişimi öncelik alarak stratejik bir yol haritası oluşturduğunu vurgulayan Kırbeyi, bunu sürdürülebilir kılmak ve pizza sektörünün daha kurumsal bir alana oturması için 2025 yılında “Pizzabulls Akademi”yi hayata geçireceklerini belirtti.

Pizzabulls, 2023 sonu hedefini 100 şube olarak belirlemişti. Bu planının neresindesiniz? Diğer yandan Türkiye’de hangi şehirler radarınızda, Anadolu yayılımı yol haritanızı nasıl oluşturdunuz?

Pizzabulls, 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. 2023 yılında 60 olan şube sayımızı 85 şubeye çıkarmayı başardık. Yıl sonuna kadar 100 şubeye ulaşmayı planlıyoruz. Eylül 2023’te bir önceki yıla göre ciromuzu yüzde 100 artırdık. Yılın son çeyreğinde hem satış rakamlarımızın artması hem de büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pizzabulls, İstanbul içinde güçlü bir konumlanmaya ve bilinirliğe ulaştı. Şu an en bilinen pizza markalarından biri haline geldik. Bu gücü Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte Ege Bölgesi başta olmak üzere Anadolu’nun her bir köşesinde şube açmayı planlıyoruz.

Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş, tadı İtalyan, ismi Amerikan olan bir firmasınız. Herhangi bir ortaklık ya da satın alma gündeminizde mi?

2006 yılında yerli sermaye ile kurulduk ve bugün sektörün lider oyuncularından biri haline geldik. Hedefimizi; öz sermayemizle, iyi ürün ve hizmet anlayışı ile şube sayımızı artırmak olarak belirledik. Bununla birlikte franchise sistemimizi yatırımcıların kazanacağı bir yapı ile kurguladık. Bu yılın başında yaşadığımız deprem felaketi, ardından yaşanan seçim süreci ve enflasyon baskısına rağmen hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu yılın Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre ciromuzu yüzde 100 artırdığımızı belirtmiştim. Geride kalan bu süre zarfında franchise’larımız da bu büyümeden paylarını aldılar. Ciro hedeflerimizin yanında, bizi hedefe götürecek olan operasyon planlamasını da eş zamanlı hayata geçirdik.

Pizzabulls, ilk günkü heyecanı ile büyümeye devam ediyor. Yakın gelecekte bir ortalık gündemimizde değil.

Basketbola olan merakınızı, bir basketbol takımı ile menünüzün dışına taşıdınız. Ancak bunun altında bir de sosyal sorumluluk bilinci var; Türkiye basketboluna oyuncu yetiştirmek. İlk olarak sosyal sorumluluk tarafı markanın bilinirliğini nasıl pekiştiriyor; ikincisi ülkemizde futboldan sonra en fazla takip edilen ikinci spor olan basketboldaki takımın varlığı bilinirliğinize neler kattı ve stratejinize yön verdi mi?

Biz sporun her dalının hem insan hem de ülke gelişimine büyük katkılarının olduğuna inanıyoruz.

Ben de geçmişte basketbol oynadım fakat eğitim için yurt dışına gittiğim dönemde basketbol hayatımı bırakmak zorunda kaldım. Ama bu benim için bir veda değildi; kendime basketbol ile yeniden bir araya geleceğimin sözünü vermiştim. Bu sebeple Pizzabulls’u ilk kurulduğu yıllardan itibaren basketbol ile bir araya getirme stratejim oldu. 2021 yılında Cedi Osman Akademi ve Pizzabulls iş birliği ile Pizzabulls CO Basketbol takımı kuruldu. Hedefimiz basketbola değer katmak ve genç oyuncular yetiştirmek. Gençleri basketbol ile tanıştırmak ve Türk basketboluna yeni oyuncular kazandırmak amacıyla eğitimler, seminerler düzenliyoruz.

Tüm sektörlerde olduğu gibi yemek sektöründe de pandemi sonrası dijital hamleler yoğun hissedildi. Online satışların ve eve teslimat yapan platformların sayısının artması gıda ve yemek sektöründe ne gibi değişiklikler ve rekabet oluşturdu? İşin online ve eve teslimat tarafında en büyük sıkıntı müşteri memnuniyeti ayağında yaşanıyor. Şubelerinizin sayısı bu memnuniyeti ne kadar sağlayabiliyor?

Küresel salgın, yeme içme alışkanlıklarını kökten değiştirdi demek mümkün. Pandemi nedeniyle online paket servisin dört kat arttığı bu dönemde, daha kolay paketlenebilir ürünlere olan talep de katladı. Bu dönemde hem hızlı ve pratik olması hem de fiyat-lezzet dengesiyle birlikte pizzaya olan talebin yükseldiği de görüldü. Öyle ki pandemi döneminde pizzaya olan talep Türk insanının favori yiyeceği olan kebap ve lahmacunun dahi önüne geçti. Satışları dörde katlayan pizza talebi, sektördeki yeni oyuncuların da yolunu açtı. Burada en önemli konu, sektörün yoğun talebe karşılık verebilmesiydi. Pizzabulls, pandemi döneminde hizmet ve operasyon yapısını yeni yatırımlarla geliştirdi ve bünyesine 15 yeni şube katarak büyümeye devam etti. Artan paket servis talebine rağmen müşteri şikayeti en az olan markalar arasındayız. 2006 yılından beri sorunsuz operasyon, kaliteli üretim ve zamanında lojistik bilinciyle kendimizi geliştik.

Başarımızın arkasında güçlü, deneyimli bir ekip olduğunu da belirtmek isterim. Sizin de belirttiğiniz gibi Türkiye’de son yıllarda birçok pizza markası oluştu.

Peki sizce, ülkemizde yeteri bir pizza kültürü oluştu mu? Yakın zamana kadar yabancı pizza markalarının domine ettiği sektörde yerli markaların oluşması bu kültürü yerlileştirebildi mi?

Pizza sektörüne yeni oyuncuların katılmasını sektörün gelişimi için bir fırsat olarak görüyorum. Türkiye’de pizza, yeme içme sektörü içinde ciddi bir konumlanma elde etti. Türk insanın favori yiyeceklerinin önüne geçmiş durumda. Hem hızlı ve pratik olması hem de fiyat-lezzet dengesiyle birlikte pizzaya olan talebin arttığını yinelemek isterim. Özellikle gençlerin ilk tercihi pizza oluyor.

Değişim mutlak bir süreç. Önemli olan değişimi iyi takip edebilmek ve yatırım yapmak. Pizzabulls, değişimi kendisine strateji olarak belirlediği için büyüyerek yoluna devam ediyor.

Son olarak markanızın gelecek planlarından bahsedebilir misiniz?

Pizzabulls markası istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 2023 yılı sonunda 100 şube hedefimizi 2024 yılında 150 şube olarak belirledik. Halihazırda Ümraniye Şerifali’de bir üretim tesisimiz bulunuyor. Sancaktepe’de 3 bin metrekarelik ek bir tesis yatırımı yaptık. Tesisimiz tüm İSG ve sağlık kurallarına uygun olarak dizayn edildi. Sektörün gerekliğine uygun makineleşme ve planlama ile üretim kapasitemizi, büyüme planlarımıza paralel olarak artıracağız.

Pizzabulls, Ankara ve Bursa’da yaptığı şube açılışlarına ek olarak Manisa şubesi ile Ege Bölgesi’nin güçlü oyuncuları arasındaki yerini alacağının sinyallerini verdi. Şimdi hedefimizde İzmir var. Bu yılsonuna kadar İzmir şubemizi açacağız. 2024 yılı yılında Ankara ve İzmir’de üretim tesisi açmayı hedefliyoruz. Pizzabulls, kendini sürekli geliştiren bir marka olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda 2025 yılının ilk çeyreğinde “Pizzabulls Akademi” projemizi hayata geçireceğiz.

Hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı artıracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir