“Ülkemize ve şirketlerimize duyulan güveni bir kez daha teyit ettik.”

Koç Holding, 2023 yılının ilk 9 ayında mükemmel bir finansal performans sergileyerek konsolide bazda toplam 886,3 milyar Türk Lirası gelir elde ettiğini duyurdu. Koç Holding, bu başarıyı geçtiğimiz döneme ait yüksek gelirler ve sağlam yönetim prensipleri sayesinde elde etti.

Topluluk şirketlerinin 9 aylık dönemde güçlü bir performans sergilediğine dikkat çeken Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Tüpraş, güçlü bilanço yapısını sürdürerek hissedarlarına ikinci bir temettü dağıtımı kararı alırken, bu çeyrekte yüksek kapasite kullanım oranı ile yurt içi talebi karşıladı.

Çakıroğlu, “Dünyada jeopolitik risklerin arttığı, zorlu piyasa koşullarının ve belirsizliklerin hâkim olduğu bir dönemden geçiyoruz. Koç Topluluğu olarak sağlam bilançomuz, kuvvetli likiditemiz, dayanıklı ve çeşitlendirilmiş portföy yapımız, geniş tedarik zincirimiz, çevik yönetim anlayışımız ve en önemlisi de çalışma arkadaşlarımızın üstün gayretleri ile 2023’ün ilk 9 ayında başarılı neticeler elde ettik” dedi.

Levent Çakıroğlu, sözlerine devamla “Bu çeyrekte uluslararası piyasalarda ülkemize ve şirketlerimize olan güveni teyit etmemizi sağlayan işlemleri memnuniyetle gerçekleştirdik.Yılın ilk 9 ayında ülke ekonomisine 1,1 trilyon TL’yi aşan kaynak sağlayan Yapı Kredi, hem ülkemiz ekonomisine hem de bankamıza olan güvenin bir göstergesi olarak uluslararası piyasalardan sağladığı kaynaklarla da ekonomimizi güçlü bir şekilde desteklemeyi sürdürdü. Banka, yılın üçüncü çeyreğinde 500 milyon dolar tutarındaki ilk Sürdürülebilir Eurobond ihracına ve yaklaşık 1 milyar dolar tutarında DPR (Çeşitlendirilmiş Alacak Hakları) işlemine imza attı” ifadelerini kullandı.

Çakıroğlu’ndan 100. Yıl mesajı

Koç Holding CEO’su ayrıca Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlayarak, şirketin Cumhuriyet’in değerlerine olan bağlılığını vurguladı. “Cumhuriyet ile doğan ve onunla büyüyen Koç Topluluğu, bir asırdır olduğu gibi bundan sonra da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu çağdaş uygarlık hedefine sarsılmaz bir bağlılıkla Cumhuriyetimize hizmet, ülkemizin ekonomik büyümesine öncülük etmeye ve toplumsal kalkınma yolunda sorumluluk almaya devam edecek” diyen Çakıroğlu, bu bağlamda 2023 yılında yatırımlarına hız kesmeden ve kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir