Bebek bakım pazarında büyümesini sürdürüyor

Premium bebek bakım ve beslenme markası olan Mamajoo, iç pazarın yanı sıra geniş ihracat ağı ile büyümesini sürdürüyor.

Yüksek kaliteli anne-bebek ürünlerini üreten dünya markası olma hedefi ile 2012 yılında çıkmış olduğu yolculukta sadece 4 yıl içinde ‘Sınır Tanımayan İhracat Şampiyonu’ olmayı başaran Mamajoo, ihracat gerçekleştirdiği pazarlar arasında Çin de yer alıyor.

Bu yıl Garanti BBVA’nın, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasında ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ seçilen Mamajoo Kurucu Ortağı Ayla Müstecaplıoğlu, marka olarak dünyada daha da büyümeyi hedeflediklerini belirtti. İlk ihracatını 2013 yılında Çin’e gerçekleştiren marka, segmentinde bölgeye ihracat yapan ilkler arasına girdi. Farklı kıtalarda, Çin, Hong Kong, Fas, Almanya, İtalya başta olmak üzere 33 ülkeye ihracat yapan marka, global bir marka olma yolunda çalışmalarını hızla sürdürüyor.

2014 yılı sonunda Almanya’nın Köln şehrinde de merkez kuran Mamajoo, tüm ürünlerini Avrupa ülkelerindeki bayileri ve e-ticaret aracılığı ile tüketicilere ulaştırıyor.  

Alman havayolu şirketleri Lufthansa ile EuroWings’in, 2016 yılından bu yana bebek yolcuları için Mamajoo Biberonlarını tercih ettiğini belirten Ayla Müstecaplıoğlu; “Bir kadın girişimci olarak, 11 senede kat ettiğimiz bu yol benim için çok kıymetli. Yaptığımız tüm çalışmalarda bebeklerin sağlığı ve annelerin memnuniyeti her zaman en öncelikli hedefimiz oldu. Bu yenilikçi bakış açımız sayesinde bir yandan iç pazarda büyürken diğer yandan kısa bir sürede geniş bir ihracat ağına ulaştık” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir