Beta Kimya’dan 1,7 milyar liralık yatırım

BETA Kimya tarafından 1,7 milyar TL yatırımla birlikte hayata geçirilen Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal tesisi Beta Kimya GEBKİM Kampüsü açıldı.

Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 1,7 milyar TL’lik yatırım gerçekleştiren BETA Kimya GEBKİM KAMPÜSÜ, 50 bin metrekare üzerine kurulu 35 bin metrekarelik kapalı fabrika alanıyla Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak.

Tesisin açılış törenine katılan ve tesisin, 10 farklı kategoride, pek çok sektörün yapıtaşı 200’den fazla ürünün mutfağı olacağını kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Togg, savunma ve havacılık gibi stratejik sektörlerin önemli bir girdisini yurt içinden temin edeceğiz” diye konuştu.

“Ürünler, dünyanın 5 kıtasında 150 ülkeye ulaşacak”

Bu tesis yatırımının önemli bir yatırım değeri olduğunu belirten Bakan Kacır, sözlerine devamla “Bu tesisle, bugüne kadar ithal ettiğimiz, silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünlerini ilk defa ülkemizde üretiyoruz. Ülkemizin tarihi projelerinden Togg, savunma ve havacılık gibi stratejik sektörlerin önemli bir girdisini yurt içinden temin edeceğiz. 500 kişiye istihdam sağlayacak bu tesiste üretilecek yüksek katma değerli ürünler, dünyanın 5 kıtasında 150 ülkeye ulaşacak” ifadelerini kullandı.

500 kişiye istihdam sağlayacak

Gebze’de kurulan tesisin temelini, Kovid-19 pandemisi döneminde zorlu şartlar altında büyük bir cesaretle attıklarını söyleyen BETA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister ise konuşmasında “Yeni tesisimiz, yüksek katma değer yaratma heyecanımızın bir ürünü. Yüzde 100 yerli ve öz sermayeye sahip. Yaklaşık 1,7 milyar TL yatırım değerinde. Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak. Üretim kapasitemizi tam 5 katına çıkaracak, yıllık 150 bin ton üretim ile birlikte 500 kişilik istihdam sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir