Euro Bölgesi’nde enflasyon azalıyor

Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon oranı ekim ayında hızlı düşerek yüzde 2,9’a geriledi. Enflasyondaki olumlu gelişmelere karşın büyümeyle ilgili sorunlar devam ediyor. Beklenenden daha olumlu seyreden enflasyon veriler, Euro Bölgesi’nin Avrupa Merkez Bankası’nın belirlediği yüzde 2’lik hedefe yaklaştığını gösteriyor.

Avrupa ülkelerinde ekonomiyi canlandıran Noel dönemine birkaç hafta kala Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’ndeki enflasyonda büyük düşüş yaşandığını açıkladı.

Son verilere göre ekim ayında yıllık enflasyon son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Euro ekonomileri ortalamasında Eylül ayında yüzde 4,3 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranı, ekim ayında yüzde 2.9’a düştü.

Ülkeler açısından bakıldığında enflasyon oranının ekim ayında en yüksek seyrettiği üç ülke sırasıyla Slovakya, Hırvatistan ve Slovenya olurken, en düşük seyrettiği üç ülke en Belçika, Hollanda ve Kıbrıs oldu.

Enflasyondaki olumlu habere rağmen, Euro Bölgesi’nde büyüme sorunu hala devam ediyor. Aylar süren durgunluk, üretimin daralması sebebiyle büyümeyi olumsuz etkiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir