Galataport proaktif bir proje oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Galataport İstanbul Projesinin kruvaziyer turizmine büyük katkı sağlamasıyla birlikte İstanbul’un da yeni kültür-sanat mekânlarından biri haline geldiğini belirtti.

Galataport İstanbul’un bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin en önemli duraklarından biri olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, “Galataport İstanbul projesi yapılırken çok yönlü düşünüldü. Her türlü kültür ve sanat aktivitesinin gerçekleştirilmesi için dizaynlar yapıldı. Proaktif adımlarımız sayesinde Galataport kültür turizmi alanında da bir de cazibe merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Galataport İstanbul’un Türkiye’nin en büyük cruise alanlarından biri olduğunu belirterek “Galataport, İstanbul’un çok ihtiyacı olan bir kompleksti ve bu ihtiyacı gidermek için de tam bir turizm kompleksi olarak tasarlandı. Ancak önemli olan böyle değerli bir portun amacına ve hedeflerine uygun şekilde pazar payını oluşturmak. Hedefimiz, turist başına elde ettiğimiz kişi başı gecelik geliri artırmak ve turistin konaklama dışı harcamalarını artıran projelere öncelik verip desteklemek” dedi.

 

Türkiye’ye cruise turizmi ile gelen turistlerin buranın hub port (ana liman) olması nedeniyle İstanbul’da çok ciddi harcama yaptığını kaydeden Ersoy, “Keyifle harcayabilecekleri ortamlar da projede yaratılmış. Bu da önemli. Çünkü sizin cebinizde para vardır ama harcayabileceğiniz keyifli bir ortam yoksa o parayı harcamadan gemiye geçersiniz. Gemiler için de çok cazip oldu. Hem gemi personelinin hem de turistin para harcaması için gerekli olanaklar yaratıldı” şeklinde konuştu.

Gemilerin olmadığı dönemde, açılıp kapanan duvar sistemi sayesinde limanın halka açıldığını hatırlatan Ersoy, projenin bu haliyle dünyaya örnek olduğunu belirtti. Cruise limanının ülke için çok büyük bir tanıtım değeri olduğunu belirten Ersoy, “Alışveriş anlamında da önemi var. Turizmi sadece konaklama tesisi olarak düşünmeyin. Tüm halkın, taksicinin, esnafın, lokantacının para kazanması gerekiyor. Bu değerler kapsamında baktığınızda, cruise’un hayati önemi var” ifadelerini kullandı.

Limanın diğer cruise gemilerinin de hedef destinasyonu haline geleceğini kaydeden Bakan Ersoy, “Biz İstanbul’a sadece İstanbul olarak bakmıyoruz. Eğer biz İstanbul’u varış noktası olarak popüler bir hale getirip kuvvetlendirirsek, özellikle İzmir, Bodrum, Kuşadası limanlarının kapasitesini de yüzde 100’e çıkarmış oluruz. Çünkü gemiler, bir ara varış noktası olarak bu tarz limanları kullanıyorlar. İstanbul’a gelen gemilerin bazıları Karadeniz’e de açılabilir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir