Tekpan, Bağyurdu OSB’deki yeni tesisinde üretime başladı

Tekpan Pano, İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımını tamamladığı yeni fabrikasında üretime başladı. 15 milyon dolar yatırımla 33 bin metrekarelik alanda üretim yapan şirket, 500 kişilik ek istihdam sağlayacağı tesis için yağmur hasadı ve çatıda GES projesi ile yeşil bina sertifikası almayı hedefliyor.

4 yaşında Makedonya’dan İzmir’e gelen ve ilkokuldan sonra elektrikçi çırağı olarak çalışma hayatına atılan Davut Yanık, 20’li yaşlarda firmasını kurdu ve elektrik panosu üretiminde Tekpan markasıyla sektörde ilk üçe girmeyi başardı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) bünyesindeki fabrikasında elektrik panoları üretimi yapan Tekpan Pano, İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) yapımını tamamladığı modern tesisine taşınarak üretime başladı.

Tekpan, 33 bin metrekare kapalı alana sahip yeni tesiste 500 kişilik istihdam sağlarken, yağmur hasadı ve çatıda GES projesi ile yeşil bina sertifikasına da başvurulacak. Tekpan Yönetim Kurulu Başkanı Davut Yanık, BAYOSB bünyesinde hayata geçirdikleri yeni yatırım ile ihracat paylarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Sanayiciye hizmet ettiklerini ve elektrik panoları üretimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Yanık, “Sanayicimizden bize gelen talepler üretimi artırmamızı gerektirdi ancak eski yerimizde kapasite artışı yapacak yerimiz yoktu. Biz de BAYOSB’de yeni bir tesis inşa ederek üretime başladık” diye konuştu.

15 milyon dolarlık bir yatırım ile 33 bin metrekare kapalı alanda üretime başladıklarını belirten Yanık, “İstihdamımız 500’e çıkarken, üretimimizdeki artış ile ihracat payımızı da artırmayı hedefliyoruz. Şu an üretimimizin yüzde 80’i ihracat ve 80 ülkeye ürün gönderiyoruz. Ülkemize döviz getirmek için bu yatırımlarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yeni makine yatırımları ve robotik üretim için çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

 “Çatı GES uygulaması ve yağmur suyu hasadın başladık”

Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın sınırda karbon uygulaması ile sanayicileri karbon ayak izini küçültmeye zorladığını kaydeden Yanık, sözlerine devamla “Ancak hem Dünya’daki iklim krizinin geldiği korkutucu boyut hem de Türkiye’nin en büyük ithalat kaleminin enerji olması nedeniyle biz de çatı GES uygulaması ve yağmur suyu hasadın başladık. İhracatçı bir firma olarak yeşil bina sertifikasına da başvuracağız”’ dedi. Yağmur hasadına başladıklarını, kurdukları özel sarnıç ile 2 aydır tesislerinin su ihtiyacını yağmur suyu ile karşıladıklarını anlatan Yanık, “2 ay içinde GES kurulumumuz da yapılacak. 1.3 megavat kurulu gücü ile tüm elektrik ihtiyacımızı karşılayıp şebekeye elektrik de vereceğiz. Bulunduğumuz BAYOSB de yeşil bir OSB olarak bu konularda katılımcısının önünü açan her tür desteği veren bir OSB. O sebeple burada olmaktan mutluyuz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir