Yeni yatırımıyla ihracatta büyümeyi hedefliyor

Çekiçler Mermer’in Eskişehir’de hayata geçirdiği ve Türkiye’nin en büyük mermer fabrikası olduğu belirtilen tesis projesinde üretimin 2024’te başlaması hedefleniyor.

Türkiye’de işlenmiş mermer ihracatı yapan ilk 10 firma arasında yer alan Çekiçler Mermer, 2024’te üretime başlayacak olan mermer fabrikası yatırımıyla ihracatta ilk üç firma arasına girmeyi hedefliyor. 33 bin metrekare alanda kurulu fabrika, yıllık 500 bin metrekare işlenmiş mermer üretimi yapabilme kapasitesine sahip olacak.

İmişehir Gelişim Bölgesi’ndeki 130 bin metrekarelik bir alanda inşaat çalışmalarına başlanılan ikinci fabrikanın önümüzdeki yıl devreye gireceğini ve % 100 ihracata çalışacağını belirten Çekiçler Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çekiç, “Kapladığı alan bakımından mermer sektörünün en büyük fabrikası olacak. Tam otomasyona dayalı, üstün teknolojili yeni tesisimiz mermeri en ince hale getirebilecek üretim kabiliyetine sahip olacak. Yine sürdürülebilirlik hedeflerimiz kapsamında çevreye duyarlı yeşil tesis olarak kendi elektriğini kendisi üretecek. Firma olarak, madencilik şehri Eskişehir’imize böyle büyük bir yatırımı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de işlenen mermer dünyaya pazarlanıyor

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan kırmızı mermerin, kendi mermer sahalarından çıktığını kaydeden Çekiç, “Türkiye’nin farklı bölgelerinde 16 işletme ruhsatına sahibiz. Hali hazırda Antalya, Burdur, Aydın, Isparta, Afyon, Bursa ve Eskişehir’de toplam sekiz ocağımız faaliyet gösteriyor. Her ocakta mermeri yarı mamule getiren tesislerimiz mevcut. Dünyada tek olma özelliği taşıyan kırmızı oniks mermeri, Eskişehir’in Süpran mahallesindeki mermer sahamızdan çıkıyor” diye konuştu.

Son yıllarda makine parkurunu güçlendirdiklerini kaydeden Çekiç, teknoloji ve makine alanında 1,5 milyon euro yatırım yaptıklarını dile getirdi. Çekiç ayrıca, Eskişehir OSB’deki fabrikalarında kurulu çatı üstü GES ile kendi elektriğini ürettiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir