Abalıoğlu Yağ, İzmir’e iki yeni yatırım planlıyor

Abalıoğlu Yağ, İzmir’de gerçekleştireceği iki yeni yatırım ile mevcut günlük soya fasulyesi işleme kapasitesini 4 bin 900 tona çıkarma planları yapıyor. Bu yeni yatırımlar, şirketin İzmir’deki Çiğli, Aliağa ve Mersin fabrikalarında önemli bir kapasite artışını beraberinde getirecek.

Aliağa’da hayata geçirilecek olan yatırım, 100 dönüm arazi üzerine kurulacak tesiste günlük 2 bin 500 ton soya fasülyesi işleme kapasitesine ulaşacak. Bu projenin ayrı bir önemi ise Türkiye’nin ilk soya protein konsantresi üretimini başlatarak hayvan beslemede kullanılan yüksek proteinli soya küspesi üretimini çeşitlendirmek. Aynı zamanda Aliağa’daki mevcut tesislerde ayçiçek çekirdeği kırma kapasitesinin de artırılması planlanıyor.

Yatırımların proje aşamasında dünya çapında önde gelen mühendislik firmaları olan Crown ve Andreotti Impianti ile işbirliği yapılacak. Yatırımın tamamlanmasıyla Abalıoğlu Yağ, İzmir’deki tesislerini toplamda 200 bin metrekareye çıkarmış olacak.

Abalıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Abalıoğlu, yaptığı açıklamada, “Bu iki yeni yatırımımızla İzmir’deki tesislerimizi toplam 200 bin metrekareye çıkarmış oluyoruz. İzmir Çiğli’deki ek tesisimizin 2024 yılında faaliyete geçmesi ile tesisimiz günlük bin 400 ton soya fasulyesi işleme kapasitesine sahip olacak. 2025 yılı içinde ise Aliağa’daki yatırımımızı sonuçlandırarak faaliyete almayı hedefliyoruz” dedi.

Abalıoğlu Yağ, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak köklü bir geçmişe sahip. Yatırımlarını teknoloji ve insan kaynağına odaklanarak sürdüren şirket, 40’tan fazla ülkeye ayçiçek yağı ve soya yağı ihraç ediyor, global pazarlarda büyümesini sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir