AR-GE’ye 1.1 milyon dolar harcadı

Gıda takviyesi ürünleri konusunda uluslararası marka konumuna ulaşan Aksuvital, üniversiteler ve TÜBİTAK ile gerçekleştirdiği işbirliği ile üretim ve istihdamını artırdı.

Aksuvital, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler işbirliğiyle geliştirdiği gıda takviyeleriyle küresel rekabette öne çıkan bir marka haline geldi. 2017 yılında kurulan Aksuvital, kendi AR-GE merkezinde TÜBİTAK destekli projelerle 1,1 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiştir. Türkiye’nin öncü şirketleri arasında yer alan Aksuvital, bu yatırımların meyvelerini göstererek istihdamını ikiye katlamış ve 100’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdi.
Aksuvital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 8 yıl önce sektörün ilk yerli AR-GE merkezini faaliyete geçirdiklerini ve uzman tıp hekimleri, kimyagerler, eczacılar, gıda ve ziraat mühendisleriyle çalıştıklarını belirtti Aksu, İstanbul Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Düzce Üniversiteleri ile bilimsel ve akademik araştırmalar yürütüklerini ifade ettii
Türkiye’nin takviye gıda üretimi noktasında küresel bir üretim üssü olabileceğini ifade eden Yunus Aksu, sektördeki uzman ekiplerle dünya genelinde 150 milyar dolarlık bir sektöre hizmet verdiklerini kaydetti. Aksu ayrıca, Türkiye’nin gıda takviyesi ürünlerindeki potansiyeli harekete geçirmek için çaba harcadıklarını, ihracat yaptıkları ülke sayısını artırdıklarını ve yurt dışında mağaza şubeleri açma aşamasına geldiklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir