Gap Grup, yurtdışındaki faaliyetlerini genişletecek

Güneş enerji santralleri (GES) taşıyıcı konstrüksiyon üreticisi olan Gap Grup, ülke genelindeki 50 bayi sayısını artırmanın yanı sıra, yurt dışında da ofisleri aracılığıyla büyüyecek. Şirket, Afrika, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde depo ve ofis kurma çalışmalarına başlamış durumda.

Gap Solar Altyapı, Gap Galvaniz & Çelik, Gap Tava ve Gap Pano markaları altında faaliyet gösteren Gap Grup, yeni yatırımlarla büyümeyi sürdürmeyi hedefliyor. Gap Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Ormanlı, “Üretim tesisimizin yüzde 65’lik bölümü, güneş enerji santrallerinin altyapı ve montaj sistemlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Enerji sektörüne hizmet ettiğimiz için GES montaj projeleri için Gap Enerji’yi kurduk ve bu projeleri bu firma çatısı altında yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

İç piyasaya ağırlık verdiklerini ancak imalat bölümünde yüzde 15 oranında ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Ormanlı, “Yurt dışındaki işlerimizi genişletmek amacıyla çalışmalarımızı hızlandırarak Afrika, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde depo ve ofis kurma projelerimize başladık. Kısa süre içinde dünya genelinde birçok ülkede depo, ofis ve bayilikler açmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye genelinde 50 bayilikleri bulunan Gap Grup, güneş enerji santralleri ile ilgili olarak tarımsal sulama adı altında GES taşıyıcı konstrüksiyon üretimi yapan bir bölümün yanı sıra kablo kanal tavası üretimi yapan bir bölüme de sahip bulunuyor. Ormanlı, “İstanbul, Eskişehir, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Elazığ, Gaziantep ve Malatya gibi birkaç ilde 50 bayiye sahibiz, ancak Türkiye’nin diğer bölgelerinde bayilik açma ve bayi sayısını artırma çabalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir