Hasbro çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaracak

ABD merkezli oyuncak üreticisi Hasbro, sektörde süregelen sıkıntılar nedeniyle 1.100 kişiyi, yani iş gücünün %20’sini işten çıkaracağını duyurdu.

Circana’nın en son verilerine göre ABD’deki oyuncak satışları Ocak’tan Ağustos’a kadar %8 oranında düştü. Markadan Pazartesi günü yapılan açıklamada, Hasbro’nun Covid-19 salgınında artan satışlarında bu yılın 9 ayında düşüş yaşandığı belirtilerek yaklaşık 1.100 kişiyi veya iş gücünün %20’sini işten çıkarılacağı belirtildi.

Monopoly, Play-Doh ve My Little Pony oyuncaklarının arkasındaki neredeyse asırlık Rhode Island merkezli Hasbro Üst Yöneticisi (CEO) Chris Cocks çalışanlara gönderdiği e-posta ile işten çıkarmaları açıkladı.

hasbroŞirket, işten çıkarmalar ile 2025 yılına kadar yıllık 300 milyon dolara kadar tasarruf sağlayacakları tahmininde bulunuyor. Geçen yıl açıklanan hamlelerin bir parçası olarak 2023’te şu ana kadar 800 işten çıkarmanın yapıldığı belirtiliyor.  Şirketin 2022 yılsonu itibarıyla 6.490 çalışanı mevcut idi.

Cocks çalışanlar ile paylaştığı e-postada, “Piyasadaki olumsuz rüzgârların planladığımızdan daha güçlü ve daha kalıcı olduğu kanıtlandı. Organizasyonumuz genelinde bazı önemli ilerlemeler kaydetmiş olsak da, yılın ilk dokuz ayında gördüğümüz olumsuz rüzgarlar, yıl tatile kadar devam etti ve muhtemelen 2024’te de devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir