Kalekim, 50. yaşını kutladı

Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoğlu, şirketin 50. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.Şirketin köklerinin yerli ve milli üretim hedefiyle atıldığını söyleyen Karaoğlu, 50 yıl önce bu amaçla kurulan şirketin bugün Türkiye’nin lider yapı kimyasalları şirketi olduğunu belirtti.

Yılın ilk 9 ayında net karlarını bir önceki yıla göre yüzde 120 artırdıklarını kaydeden Karaoğlu, bu süreçte net satışlarında önemli bir artış elde ettiklerini ve yurt içi ile yurt dışı satışlarını büyük ölçüde artırdıklarını vurguladı.

2021 yılında gerçekleştirdikleri halka arz programının ardından şirketin büyüme hedeflerine odaklandıklarını belirten Karaoğlu, bu çerçevede, Orta Doğu pazarına yönelik bir fabrika yatırımı gerçekleştirdiklerini ve sektörde güçlü bir firma olan Lyksor Kimya’nın büyük bir kısmını satın alarak bünyelerine kattıklarını açıkladı. Şirketin yatırımlarına 2022 yılında da devam ettiğini ifade eden Karaoğlu,  ve Irak’ta yeni bir üretim tesisi kurma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir