Kervan Gıda’nın hedefi %100 yenilenebilir enerji

Kervan Gıda, enerji ihtiyacının yüzde 15’ini Güneş Enerji Santralleri’nden (GES) sağlamak üzere yeni yatırımlara odaklanıyor. Manisa’da gerçekleştirdiği 20 milyon dolarlık güneş paneli yerleştirme projesi ile şirket, sürdürülebilir enerji kaynaklarına olan taahhüdünü pekiştiriyor.

2022’de sektördeki başarılarıyla dikkat çeken Kervan Gıda, sadece ekonomik büyüme değil, aynı zamanda çevreci yaklaşımı ve toplumsal sorumluluğuyla öne çıkıyor. Şirket, Brand Finance tarafından yapılan ‘TURKEY 100 – Türkiye’nin En Değerli Markaları’ araştırmasında yükselişini sürdürerek 58’nci sıraya yerleşti.

Enerji ihtiyacının % 15’ini GES santrallerinden

Kervan Gıda Genel Müdürü İdris Can, şirketin sürdürülebilirlik vizyonunu vurguladığı açıklamasında, çevresel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirme çabalarını ön plana çıkarıyor. Güneş enerji santralleri, atık su arıtma tesisleri ve biyogaz dönüşüm projeleri gibi çevresel odaklı girişimlerle şirket, enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlıyor. Enerji ihtiyacının yüzde 15’ini GES santrallerinden karşılayan Kervan Gıda, Akhisar ve Demirci’deki projelerle 2024’te tüm enerji ihtiyacını sürdürülebilir kaynaklardan sağlamayı amaçlıyor.

Çevre dostu projelerde öncü bir rol üstlenen Kervan GıdaKervan Gıda, ambalaj küçültme inisiyatifiyle ekonomik tasarrufun yanı sıra plastik kullanımını azaltarak doğal kaynakları koruma hedefine ulaşıyor. Marka, gelecekte çevre dostu ürün portföyünü artırmayı ve atık yönetimi ile enerji tasarrufu projelerini genişletmeyi planlıyor.

85 ülkeye ihracat yapıyor

Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 38 sıra birden yükselerek 391’inci sıraya yerleştiklerini belirten Can, “Kendi sektörümüzün en çok büyüyen şirketi olduk. Yenilikçi ürünümüz de Brüksel merkezli Uluslararası Tat Enstitüsü (International Taste Institute) tarafından verilen “Superior Taste Award-Lezzet Ödülü’nün sahibi oldu. 85 ülkeye ihracat yapan bir şirket olarak, hem ulusal hem de global arenadaki gücümüzü daha da artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Atıksu geri kazanım projesi 2024’te

Kervan Gıda, karbon ayak izini azaltma hedefi kapsamında hayata geçirilen Navlun İyileştirme Projesi ile % 47,6 navlun avantajı sayesinde konteyner ve yakıt maliyetinde tasarruf sağladı.

BEBETO GreenMail Projesi ile veri yığınlarının oluşmasını engellediklerini söyleyen Can, “Böylelikle sunucuların daha az enerji tüketmesine, kaynakların daha etkin kullanılmasına yardımcı olmayı hedeflerken, dijital karbon ayak izini azaltmayı ve elektronik atık oluşumunu minimize etmeyi planlıyoruz. Su ayak izi konusunda ise, atık suların yaklaşık % 40’ının yeniden kullanılabileceği atıksu geri kazanım projemizi 2024’de devreye almak için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir