Patiswiss Çikolata, Dünya Çapında Lezzet Yolculuğu Yapıyor

Elektrik elektronik mühendisi olarak çalışma hayatını sürdürürken Ankara’da 200 metrekarelik bir pastaneyi satın alarak farklı bir sektöre giren Patiswiss Çikolata’nın CEO’su Elif Aslı Yıldız, Patiswiss’i 35 ülkeye ihracat yapan küresel bir marka haline getirdi. Bu büyüme, firma tarafından 5. fabrikanın açılmasıyla daha da hız kazandı.

Patiswiss’in yüzde 10’unu ABD, Rusya, İngiltere gibi ülkelere ihraç ettiğini belirten Yıldız, yeni fabrika ile üretim alanını 40 bin metrekareye çıkardıklarını ve ihracatlarını yüzde 45’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Stratejik Büyüme ve Hedefler

Şirketin ürün gamının 12 ana kategoride 450 çeşidi aştığını ve fabrika yatırımlarıyla üretim kapasitesini artırdığını söyleyen Yıldız, 1 milyar TL’lik bir ciro hedeflediklerini belirtiyor. Bu yıl geçen seneye göre 4 kat büyüdüklerini dile getiren Yıldız, büyüme stratejileri kapsamında ihracatın cirodaki payını yüzde 35’e çıkarmayı planlıyor.

Patiswiss Fabrika

Kadın İstihdamına Verilen Önem

Patiswiss’in iş gücünün yüzde 70’ini kadınların oluşturduğunu vurgulayan Yıldız, kadın istihdamına verdiği önemi ve sosyal sorumluluk projelerini anlatarak, şirketin sadece ulusal değil, uluslararası alanda da fark yaratmaya odaklandığını söyledi.

Halka Arz Yolculuğu

Patiswiss’in halka arzı için hazırlandıklarını kaydeden Yıldız, “Şu an için yatırımlarımızı ve hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız ve doğru bir zamanlama ile halka arzı değerlendiriyoruz. Halka arz tarihine ilişkin kesin bilgiye yakın bir zamanda açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir