Roca Grup’tan seramik üretiminde bir ilk

Roca Grup, sektörün uzman fırın üreticisi konumunda olan Keramischer OFENBAU’nın çoğunluk hissesini satın aldı. Bu satın almanın ardından seramik sağlık gereçleri üretimi için dünyanın ilk elektrikli tünel fırınını da başarıyla devreye almış oldu.

Roca Grup, sürdürülebilirlik ilkesini odağına alarak, 2045 yılına kadar karbon nötr olma hedefine ulaşmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Avusturya’daki Laufen fabrikası ve Almanya’daki Keramischer OFENBAU ile işbirliği yaparak, Avrupa Patent Ofisi tarafından tescillenen dünyanın ilk elektrikli tünel fırını projesine yatırım yaptı. Roca Grup, Keramischer OFENBAU Holding GmbH’nin çoğunluk hissesini satın alarak bu önemli projeyi hayata geçirmiştir.

Proje, seramik sağlık gereçleri endüstrisi üretimi için sürdürülebilir bir çözüm olarak öne çıkmakta ve sektöre öncülük etmektedir. Roca Grup,, sadece seramik sağlık gereçleri üretimini değil, aynı zamanda diğer seramik sektörlerini de kapsayan bir karbon nötr üretim süreci sunarak sektöre değer katmayı hedefliyor.

Roca Grup CEO’su Albert Magrans, bu ortaklığın sürdürülebilirlik konusunda cesur bir inovasyon ve gelişmenin öncüsü olduğunu vurgulayarak, projenin seramik endüstrisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacağına inandıklarını ifade etti.

Roca Grup

Yüksek verimli, karbondan arındırılmış ve otomatik elektrikli fırın, seramik üretiminde çığır açan bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Bu teknoloji, sadece seramik sağlık gereçleri üretimini değil, aynı zamanda bina seramikleri, teknik seramik veya sofra takımı gibi diğer seramik sektörlerini de kapsayarak geniş bir potansiyel sunuyor.

Magrans, Roca Grup’un üretim süreçlerini karbondan arındırmak için uzun vadeli planları olduğunu kaydederek “Avusturya’daki Laufen fabrikası ve Almanya’daki Keramischer OFENBAU ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde, Avrupa ve dünya genelinde seramik sağlık gereçleri endüstrisini karbonsuz bir geleceğe taşıyan bir başarı öyküsüne imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bu önemli projenin, sürdürülebilirlik konusunda sektör paydaşlarımızı doğru yönlendirecek cesur bir inovasyonun ve gelişmenin öncüsü olduğuna inanıyoruz. Seramik endüstrisinin geleceğini şekillendirecek ileri teknolojiyi daha da geliştirmeye yardımcı olacak olan ve dünya genelinde uygulanmasını sağlayan bu ortaklık, hem şirketimizin hem de çevremizin daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir