Sabancı, Fernhay Solutions şirketine yatırım yaptı

Sabancı Holding, sanayi iş kolunu ileri malzeme ve mobilite odağında dönüştürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, kurumsal girişim sermayesi fonu Sabancı Ventures aracılığıyla ABD merkezli Fernhay Solutions şirketine yatırım yaptı. Fernhay Solutions, mikromobilite ve “son kilometre teslimat” çözümleri geliştirerek Temsa gibi önemli şirketlerle iş birliği yapıyor. 

Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, yatırımlarını sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı şirketlere yaparak geleceğin Sabancı’sını oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Fernhay Solutions, özellikle UPS ile birlikte geliştirdiği e-Cargo bisikleti ve eWalker ile 3 kıtada, 9 ülkede ve 20 şehirde aktif olarak hizmet veriyor. Şirketin elektrikli kargo araçları, şehir merkezlerindeki trafik sıkışıklığı, emisyon sorunları ve güvenlik zorluklarına çözüm sunarak önemli bir mobilite alanına odaklanıyor. Sabancı Ventures aracılığıyla gerçekleştirilen bu yatırım, Sabancı Holding’in sürdürülebilir ve teknoloji odaklı gelecek stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Yatırımın aynı zamanda Fernhay Solutions’ın Türkiye pazarına girişine olanak sağlaması bekleniyor.

Sabancı Holding’in bu stratejik yatırım hamlesi, şirketin geleceğe yönelik vizyonunu ve sürdürülebilirlik odaklı iş stratejisini güçlendirmekte, aynı zamanda endüstriyel dönüşümde öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyor. Fernhay Solutions Başkanı Bill Wachtel, Sabancı’nın taahhüdü nedeniyle son derece mutlu olduklarını ve stratejik iş birliklerini devam ettirmenin kendilerini birbirine daha da yaklaştıracağını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir