Yetimoğlu Grup yatırımlarla büyüyecek

Yetimoğlu Grup, Mersin’deki betonarme prefabrik üretim tesisinin ardından hayata geçireceği betopan fabrikası, maden ocağı ve hazır beton santrali projeleriyle büyüme hedefliyor.

Yetimoğlu Prefabrik Mersin Bölge Müdürü İbrahim Enes Yalçın, 2021’de 35 bin metrekarelik alanda projeler üstlendiklerini ve Şanlıurfa’dan sonra Mersin’deki yatırımlarını artırarak istihdam yaratmayı ve bölgeye katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. Yalçın, gelecek yıl Mersin’de 4. Orga   nize Sanayi Bölgesi’nde 35 dönümlük betopan fabrikası açmayı ve üretimin büyük bölümünü ihraç etmeyi planladıklarını ifade etti.

Yetimoğlu Grup yurt içi ve yurtdışı projeler geliştirecek

Yetimoğlu Prefabrik’in, Mersin’in ardından İstanbul, Bursa, Bulgaristan ve Japonya’da iç ve dış pazarda projeler geliştireceğini kaydeden Yalçın, prefabrik fabrikaların kurulum sürecini anlattı. Yalçın, prekast beton bileşenlerinin fabrika ortamında kalıplara dökülüp kürlenerek yapıların ağırlığını azalttığını ve inşa süresini kısaltarak tasarruf sağlandığını söyledi.

Yetimoğlu

Prekast betonun, yapıların uzun ömürlü ve doğal afetlere dayanıklı olmasını sağladığını aktaran Yalçın,

“Prekast beton, endüstriyel yapılar, rüzgâr enerji kuleleri, stadyumlar, alışveriş merkezleri, üst/geçit yapıları, sosyal tesisler, okullar, katlı otoparklar, spor salonları, depolar ve antrepolar, pazar yerleri, yaya üst geçitleri, öngerilmeli köprü kirişleri gibi birçok prefabrike betonarme yapı elemanının üretimi, nakliyesi ve montajında kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

Yetimoğlu

Hem özele hem de kamuya dönük hizmet veriyor

Yetimoğlu Grup‘un Türkiye’nin kalkınmasına önemli oranda destek verdiğini belirten Yalçın, şirketin geniş ürün yelpazesi ile inşaat ve yol projelerinde kullanılan malzemelerin temininden işlenmesine kadar birçok aşamada hizmet verdiğini söyledi. Yetimoğlu Grup, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, TOKİ, büyükşehir belediyeleri, il ve ilçe belediyeleri gibi birçok kamu ve özel sektör kuruluşlarına hizmet veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir