‘AL-SAN Gıda | Meram Un, Hataylı Kadınlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Gastronomi Etkinliğiyle Kutladı’

Meram Un, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, depremden etkilenen Hataylı kadınlarla birlikte, Unesco Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleştirdiği özel bir etkinlik ile kutladı. Kadınların yüzyıllar boyunca vermiş oldukları başarıları ve hak mücadelelerini kutlamak; cinsiyet eşitliği için farkındalık oluşturmayı hedeflemek amacıyla düzenlenen etkinlikte Hatay’ın güçlü kadınlarıyla bir araya gelindi.

 

Unesco Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılar, yemek şefi Belgin Sayan önderliğinde, Hatay’a özgü, geçmişten günümüze miras kalan çeşitli tarifler ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Hatay’ın yöresel lezzetleri Kaytaz Böreği ve Kömbe yorumlamalarının yapıldığı atölyenin sonunda kurulan sofrada hep birlikte yenen yemeğin eşliğinde katılımcılar birbirleri ile deneyimlerini paylaştı. Yemek sonrası katılımcılar, Meram Un ile yaptıkları lezzetleri değerlendirdiler.

 

‘Günde 2.000 Ton Buğday Üretimi’

Buğdayın merkezi Konya’da kurulan Al-San Gıda tarafından üretilen Meram Un markası, istikrarlı kalite ve erişilebilir fiyat politikası sayesinde Türkiye’nin tanınmış ve en güvenilir markaları arasında yer alıyor. Buğdayın merkezindeki bin yıllık un üretimi geleneğinin öğretilerini teknolojik yatırımlarıyla taçlandıran Al-San Gıda, günde işlediği 2.000 ton buğdayı, 70.000 ton stok kapasitesiyle iş ortaklarına en kaliteli ürünü güven ve samimiyetle ulaştırıyor.

 

‘Zorluklar Karşısında Hep Beraberiz’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşma yapan AL-SAN Gıda – Meram Un Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kabakulak konuşmasında, ‘’ Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketinin üzüntüsünü hala içimizde taşıyoruz. Depremde yitirdiğimiz değerlerimizi unutmadık, unutmayacağız.  Zorluklar karşısında her zamana sırt sırta, omuz omuza olacağız. ‘’ İfadelerini kullandı.

 

Unesco Hatay Gastronomi Evi çalışanları, 6 Şubat depremi öncesi oldukça aktif bir şekilde bu tarz  etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını, deprem sonrası Gastronomi Evi’nde ilk kez böyle bir buluşma yaşandığını belirtti. Bu atölye vesilesi ile yeniden bu tarz etkinliklerin başlamasından dolayı mutluluklarını dile getiren çalışanlar, Meram Un’a teşekkürlerini iletti.

AL-SAN Gıda | Meram Un’un Hatay’da gerçekleştirdiği gastronomi atölyesinde, . Atölyeye bireysel katılım gösteren Hataylı kadınların yanı sıra katılımcılar arasında  BELKA – Belen Üreten Eller Kadın Kooperatifi, Anne Eli Kadın Kooperatifi’nden kadınlar ve Unesco Hatay Gastronomi Evi’nde çalışan kadın şefler yer aldı. Unesco Hatay Gastronomi Evi’nin ev sahipliği ve destekleri ile gerçekleşen etkinlik, katılımcılara katılım sertifikaları ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir