23 Nisan TBMM’de özel programlarla kutlanacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM‘nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 gün sürecek olan özel etkinlikler düzenlenecek.

23 Nisan kutlamalarının açılışı, bugün “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği” ile gerçekleştirildi. Çocuk film gösterimi, 23 Nisan Milli Egemenlik Konseri, lazer gösterisi gibi farklı etkinliklerin yer aldığı 20 ve 21 Nisan günü faaliyetlerinde, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girme başarısı göstere çocuklara ödüller verilecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 22 Nisan Pazartesi günü dünya çocuklarını kabul edecek. Yine aynı gün TBMM Genel Kurulu “Çocuk Özel Oturumu” ile toplanacak. Bu oturumda her yıl olduğu gibi TBMM’yi çocuklar yönetecek.

23 Nisan

23 Nisan’da özel oturum gerçekleştirilecek

TBMM’de 23 Nisan Salı günü düzenlenecek etkinlikler, TBMM’deki Atatürk Anıtı önünde başlayacak. Anıta çelenk konulmasının ardından protokol Anıtkabir’i ziyaret edecek. Birinci Meclis’te yapılacak olan anma töreninin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin açılışının 104. yılı dolayısıyla kutlamaları kabul edecek.

Genel Kurulda yapılacak olan 23 Nisan özel oturumunda Başkan Kurtulmuş ve siyasi parti temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirecek. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyonla birlikte kutlamalar da sona erecek.

23 Nisan’ için geniş kapsamlı programlarla hazırladıklarını ifade eden TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile yapılan çalışmalar sonucunda, bu yıl ilk kez çeşitli spor dallarında, kompozisyon, resim ve şiir yarışmaları ile bilimsel yarışmalarda başarı gösteren çocuklara TBMM çatısı altında ödüller verilecek” dedi.

23 Nisan

Düzenlenen farklı yarışmalarda başarılı olan çocukların TBMM Genel Kurulu Çocuk Özel Oturumu’na da katılacağını vurgulayan Uzun, dezavantajlı çocukların da bu oturumda yer alacağını belirtti. Uzun, bir başlangıç olan TBMM Kupası ve ödülüne dair uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesinin amaçlandığını söyledi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir