EKOS Klinker Tuğla’ya Yapı Fuarı’nda ’Altın Mıknatıs Ödülü’

EKOS Klinker Tuğla & A.T.S. Ateş Tuğla, bu yıl düzenlenen Yapı Fuarı‘nda yoğun ilgi gördü. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Oytun Sidal; fuar standımız,  stant tasarımı kategorisinde ‘’Altın Mıknatıs’’ ile ödüllendirildi. Bu ödül şirketimizin sektördeki etkileyici konumunu ve kalitesini bir kez daha kanıtlıyor. Bu tür başarılar, firmanızın yaratıcı ve yenilikçi bir yaklaşıma sahip olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

EKOS Klinker Tuğla & A.T.S. Ateş Tuğla, dekoratif tuğla üretiminde öne çıkan bir marka konumunda yer alıyor. Firma, kaplama tuğlaları, cephe kaplamaları ve zemin kaplamaları gibi çeşitli alanlarda ürünler sunuyor. Özellikle cephe kaplamalarında giydirme cephe ürünleri olan Terra Cotta ve klinker kaplama tuğlalarıyla fark yaratıyor. Bu yıl müşterilerine sunduğu çeşitli tasarımlar ve renk seçenekleri ile dikkat çeken marka, ayrıca zemin kaplamalarında da geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.

1974 yılında kurulan ve bu yıl 50. yılını kutlayan ATS Ateş Tuğla’nın Ekos markası da 1994 yılında kuruldu ve 30. yılını kutluyor. Marka, İstanbul’da başlayan üretimini 2015 yılından itibaren Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürüyor. Firma, yıllık bir milyon metrekare kaplama tuğlası ve dekoratif tuğla üretim kapasitesine sahip.  

EKOS Klinker Tuğla

Terra Cotta ürünlerinin Türkiye’de tek üreticisi

Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli bir pazar payına sahip olan EKOS Klinker Tuğla & A.T.S. Ateş Tuğla, Balkan ülkeleri, Irak, İran ve İngiltere gibi pek çok ülkeye ihracat yapıyor. Özellikle giydirme cephe ürünlerinde Terra Cotta ürünlerinin Türkiye’de tek üreticisi olduklarını belirten Oytun Sidal, “Ürünlerimiz yüksek kalitesi ve dayanıklılığıyla öne çıkıyor aynı zamanda çok yüksek sıcaklıklarda pişirimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Her geçen gün renk ve ölçü seçeneklerimizi arttırıyoruz ve aynı zamanda sadece kaplama Tuğla standardında değil seramik standardında da daha mukavemetli dona daha dayanıklı kırılma dayanımları daha yüksek ürünler üretmek için de çalışmalarımıza sürekli devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Günümüzde çevresel etkiler ve bunlara karşı yeşil enerjiye dönüşümün hızla sürdüğünü belirten Oytun Sidal, “Biz de bu konuda sektörümüzde öncü olmaya çalışan firmalardan biriyiz. Elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Sektörümüzde sürdürülebilirlik ve çevrecilik konularına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

“Genel strateji, Avrupa pazarlarında daha güçlü bir varlık göstermek”

EKOS Klinker Tuğla & A.T.S. Ateş Tuğla bu yılki Yapı Fuarı’nda, yenilikçi ürünleri ve kaliteli hizmet anlayışlarıyla sektördeki lider konumunu bir kez daha göstermiş oldu.

Markanın genel stratejisinin, Avrupa pazarlarında daha güçlü bir varlık göstermek olduğunu belirten Oytun Sidal, özellikle Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde uzun yıllardır faaliyet gösteren firmaların kalitesine ulaşmayı ve onları aşmayı hedeflediklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir