İSTANBUL YAPI FUARI’NDA İNOVATİF ÜRÜNLERE BÜYÜK İLGİ VARDI

Bu yıl 46’ncısı düzenlenen ve 143 ülkeden 491 katılımcının yer aldığı Yapı Fuarı – Turkeybuild ‘e sektörünün önemli markaları arasında yer alan Hatipoğlu Güneş Kiremit de katılım sağladı.

İstanbul Yapı Fuarında inovatif ürünlerini ziyaretçilerine sergileyen Hatipoğlu Güneş Kiremit Genel Müdürü Selman Hatipoglu, “Fuar beklenenden daha canlı bir başlangıç yaptı. İlk gün, yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı ve beklentilerimizin üzerinde ilgi gördük. Ürün çeşitliliğimiz ve yeni modellerimiz, ziyaretçilerin ilgisini arttırdı” diye konuştu.

Ekim ayında piyasaya sürecekleri yeni kiremit modelini fuara getirdiklerini belirten Hatipoğlu, “Bu yeni ürünümüzü, hem pazarlarımızda ve bayilerimizde hem de çatılarda görebileceksiniz” dedi.

“İhracatta Avrupa pazarına giriyoruz”

Orta Doğu’ya olan ihracatlarının sürdüğünü belirten Hatipoğlu, “Fuarın bir diğer avantajı ise, sergilemiş olduğumuz ürünlere olan talepler doğrultusunda önümüzdeki aylarda Avrupa pazarında da ürünlerimizin yer alacak olması bizleri şimdiden heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Hatipoğlu Güneş Kiremit

“Türkiye’nin lider beton kiremit üreticisiyiz”

1973’te dede ve babası tarafından toprak kiremit olarak kurulan bir aile şirketi olduklarını belirten Hatipoğlu, “Üçüncü kuşak olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Başarılarla dolu geçen 51 yıl, markamızın sağlam bir temele oturduğunu gösteriyor. Ancak, bu bize yeterli gelmiyor. Bazı şeyler zaman alır. 51 yıl kısa bir süre değil, ancak markamızı daha da yükseltmek için yeni yatırımlar yapmaya devam diyoruz. 2014 yılında ise beton kiremit sektörüne adım attık. İki sene önce Manisa’da ikinci fabrikamızı kurduk beton kiremit hattında üretim adedi ve bant uzunluğu olarak Türkiye’nin en büyük beton kiremit üreticisi konumundayız” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu Güneş Kiremit inovatif ürünler geliştiriyor

İnovasyona ve gelişime açık bir firma olduklarını kaydeden Hatipoğlu, “Gelecek sene başka bir sektöre yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu sene sonuna doğru, Türkiye’de ilk defa üretilecek olan düz kiremit modeline geçiş yapacağız. Ayrıca, 2025 Haziran’ına kadar güneş enerjisinden elektrik üreten kiremit üretimine Türkiye’de ilk defa biz başlayacağız” dedi.

Hatipoğlu Güneş Kiremit

Hatipoğlu, sözlerine devamla “Bizim için önemli olan, yatay binalar insan sağlığı açısından çok önemli deprem ülkesiyiz malum yatay binalarda ve binaları yaparken de doğru ve orijinal ürünleri kullanmaktan geri kalmamalıyız. Yeniliklere açığız. İnovatif ve çevreye duyarlı üretimler yapmayı hedefliyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir