İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DİJİTAL ÇÖZÜM ORTAĞI YAPI FUARINDAYDI

17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul 143 ülkeden 7400’ü yabancı toplam 52 bin ziyaretçi ağırladı. İnşaat sektörünün veri bankası konumunda olan Yapıradar, fuarın katılımcıları arasında idi.

Türk müteahhitlerin yurt içi ve yurt dışında başlaması planlanan ve devam eden güncel inşaat projeleri, kamu yapım ihaleleri, aktif satın alma talepleri, sektörde faaliyet gösteren müteahhit ve çözüm ortağı firmaların bilgilerinden oluşan büyük bir veriyi üyelerinin kullanımına sunan dijital proje bilgi bankası olan Yapıradar, 2018 yılı itibarıyla müteahhitlerin kurumsal iş ortağı, inşaat sektörü tedarikçilerinin ise yeni nesil dijital satın alma platformu olarak hizmet veriyor.

Yapıradar Genel Müdürü Arif Burhan Tarhan fuarın beklediklerinden daha verimli geçtiğini belirtirken, “Beklediğimizden çok iyi, çok kalabalık, çok güzel ziyaretçi portföyü var. Katılımcı portföyü de aynı şekilde çok iyi. Açıkçası bu kadar iyi bir katılım beklemiyordum ben” dedi.  

“Süper Yapı olmayı hedefleyen bir platform”

Tarhan, markanın fuara özel olmasa da yeni ürünleri ile katıldıklarını belirterek, “VIP satın alma ve e-ihale sistemini 2024’te hayata geçirdik. Bunu da burada, Fuar ziyaretçilerine tanıtmayı hedefliyoruz. Yapıradar, İnşaat sektöründe Süper Yapı olmayı hedefleyen bir platform. Biz Dijital platformuz. Burada Türkiye’de devam eden inşaat projelerinin yanında, bu projelerin satın alma talepleri, e-ihaleleri ve e-satın almalarını yapıyoruz” diye konuştu.

“İnşaat sektörünü dijitalleştirmeye çalışıyoruz”

Markalarının platformunu tanıtan Tarhan, sözlerine devamla “Aynı zamanda bir pazar yerimiz var, bu pazar yerinde tedarikçiler, ürünlerini sergileyebiliyor ve hep müteahhitle tedarikçiyi tek bir platformda birleştirmeyi hedefliyoruz. Fuarda 2024 ki hedefimizle birlikte, inşaat sektörünü dijitalleştirmeye çalışıyoruz. Fuara özel değil ama 2024 yılına özel VIP satın alma platformunu hayata geçirdik. Müteahhitin, tedarik yapmak isteyen firmaların, tedariklerinin dijital ortamda yapmasını sağlıyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir