Şekib Avdagiç “Özel sektör artık önünü görmek istiyor”

Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte siyasetin önünü gördüğünü belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, artık özel sektörün de önünü görmek istediğini kaydetti. Avdagiç, özel sektörün de bundan sonraki süreçte aynı en az siyaset kadar önünü görmek istediğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası’nın Nisan ayı Meclis toplantısında konuşan Avdagiç, Türkiye ekonomisinde özel sektör için de yeni bir süreç başladığını belirterek “Belediye seçimlerini geride bıraktık ve seçim sonrası, dış dünyada yakından takip ettiğimiz gelişmeler dışında, tüm eforumuzu ve dikkatimizi ekonomiye vermiş durumdayız. En azından biz iş dünyası olarak bunu arzuluyoruz. Üçüncü çeyrekle birlikte enflasyondaki yavaşlamanın belirginleşmeye başlayacağını tahmin ediyoruz. Dış ticaret açığındaki daralma mart ayında da devam etti” ifadelerini kullandı.

Şekib Avdagiç

“Önünü göremeyen adım atamaz. Pusulası olmayan açık denize yelken açamaz”

Ekonomik programın inanç ve kararlılıkla uygulanması gerekliliğine vurgu yapan Avdagiç, “İnanıyorum ki ekonomik programın başarısı ve kalıcı tek haneli düşük enflasyon için yapısal reformları da yakında gerçekleştireceğiz” dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütçe disiplininden taviz verilmeyeceği, kamunun tasarruf yapacağı ve ek bütçe kullandırılmayacağı açıklamasını önemsediklerini kaydeden Avdagiç, “Tüm toplumdan fedakârlık isterken, kamu birimlerinin bunun dışında kalması düşünülemez. Eminim ki, kısa zaman içinde Türkiye, bu fedakârlıklarının karşılığını alacak, refahı tüm ülkeye yayacaktır” diye konuştu.

Şekib Avdagiç

Şekib Avdagiç “İnsanlığın öldüğü yerde ticaret olmaz”

İsrail’in vahşetinin, insanlığın vicdanını artık kanatmadığını, deyim yerindeyse yok ettiğini belirten Avdagiç, “İTO olarak 6 aydır İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı katliamını ve Filistinli masum insanlar ile çocukları açlığa mahkûm etmesini sonlandırma çabalarının karşılıksız kalması üzerine Türkiye’nin İsrail’e karşı yürürlüğe koyduğu ihracat kısıtlamasını önemli bir adım olarak görüyor ve destekliyoruz. Biz insanlığın öldüğü yerde ticaretin yaşamasının mümkün olamayacağına inanıyoruz. Türkiye’nin bu tavrının kalıcı ateşkes ve kesintisiz insani yardım için tüm ülkelerin ortak hareketine vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir