TÜRKİYE’DE TEK DÜNYADA SADECE 3 ÜRETİCİSİ VAR

Türk yapı sektörünün en uzun soluklu fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Fuara katılım sağlayan firmalardan biri de Misa Platform oldu.

Yapı ve İnşaat Sektörünün merakla beklediği, dünyadaki beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlayan Misa Platform Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Uğur Yıldız, fuarın ilk gün biraz sakin geçtiğini ancak gün geçtikçe katılımın arttığını belirterek “Fuar dün biraz daha yavaş başlamıştı ama bugün artarak devam ediyor. Cuma günü ve Cumartesi günü daha yoğun olacağını bekliyoruz. Çünkü insanların işten çıkması, gelmesi, uluslararası gelen misafirlerimizin hafta sonunu ayarlaması, bundan dolayı daha yoğun geçeceğini bekliyoruz. Fuar sayesinde bizim yurtdışındaki bayilerimiz de bizi burada ziyaret ediyorlar. O da bizim için çok önemli. Müşterileri ile birlikte geliyorlar” diye konuştu.

“Yeni nesil polimer inşaat kalıbının tek imalatçısıyız”

Fuarın markaları için çok verimli geçtiğini belirten Yıldız, “Biz zaten tamamen yeni bir ürün üreten bir firmayız.  Yeni nesil Polimer İnşaat Kalıbı dediğimiz yeni, Türkiye’de tek imalatçısı olan bir firmayız. Dünyada da üç tane üreticisi var bunun. Normalde inşaatlarda Ağaç Plevut dediğimiz plywoodlarla işlem yapılır. Ama bizim ürünümüz polimer bazlıdır, %100 çevre dostu ve geri dönüştürülebilirdir” ifadelerini kullandı.

Misa Platform’un şu anda 26 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini belirten Yıldız, “Yeni kapasite artışlarımızla beraber, Türkiye’deki satışlarımızı da artırmayı hedeflediğimiz için bugün bu fuardayız aslında” dedi.

“Ürünümüz sektöre önemli katkılar sunuyor”

Kılıç, geliştirdikleri ürünün sektöre önemli yenilikler getirdiğini belirterek, “Şu anda ağaç plywoodlar kullanıldığı zaman 10/ 15 sefer kullanabiliyorsunuz ve yağ kullanmanız gerekiyor. Bizim ürünümüz de 50’nin üzerine çıkıyorsunuz, yağ kullanmanıza gerek yok, işçiliği çok daha kolay, montajı ve de montajı çok daha kolay. Süreyi de kısaltıyor ve bu sayede tercih edilen yeni bir ürün oluyor. Yeni nesil polimer inşaat kalıbı Platform, bu fuara özel bir üründür. Bütün fuardaki ürünler arasında da yeni nesil olan tek üründür.” şeklinde konuştu.

Bir grup firması olduklarını belirten Kılıç, “Grup firmalarında inşaat malzemeleri, seri kapı imalatı gibi birçok ürünle çalışıyoruz Ama bugün burada olmamız Misa Plaform sayesinde. Bu yeni nesil ürünümüzde, bütün müteahhitlerimizin maliyetini düşürme, işçilerimizin maliyetini düşürme ve yaptığı iş miktarını artırma gibi avantajlar sunuyoruz müşterilerimize” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir