14. IBAKTECH FUARINDA AR-GE VE İNOVASYON RÜZGÂRI

Polen Food, 24-27 Nisan tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 14. IBAKTECH- Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı. İki yılda bir düzenlenen ve sektörünün en önemli etkinliği konumunda olan fuar, 80 binden fazla uluslararası profesyonel ziyaretçiyi ağırlayarak yarattığı iş hacmi ile katılımcılarına yeni pazarlara ulaşma fırsatları sunuyor.

1997 yılında un ve unlu mamuller sektörüne hizmet vermek üzere kurulan, öncelikle un ve ekmek geliştirici üretimi ve satışı ile yola başlayan Polen Gıda; kaliteye ve inovasyona verdiği değer, sürekli gelişen ekibi, araştırmacı ruhu, çözüm odaklı ve yenilikçi anlayışı ile kısa sürede sektördeki uluslararası firmalar arasına girdi.

Marka olarak fuarda bulundukları için mutlu olduklarını ve fuarın güzel geçtiğini belirten Polen Food CEO’su Süleyman Özdoğan, “IBAKTECH Fuarı Gıdabil Derneği olarak da desteklediğimiz bir fuar. Firma olarak da yıllardır bu fuara katılıyoruz. Özellikle segment fuarları içerisinde Türkiye’de ve dünyada çok ses getiren bir fuar oldu. Çok memnunuz. Bu sene de çok kalabalık bir giriş yaptık fuara, çok iyi geçiyor” diye konuştu.

Un geliştirici sektöründe Türkiye’nin öncü markası olan Polen Gıda, ürün portföyüne zaman içerisinde ekmekçilik alanının yanı sıra, pastacılık, çikolata ve endüstriyel sos alanlarında da başarıyla dâhil etmiştir.

Polen Gıda’nın 1997’de kurulan bir firma olduğunu ve sektör olarak unlu mamul ve pastacılık sektörüne hitap ettiğini söyleyen Süleyman Özdoğan, “Müşterilerimiz otel, cafe, restoran müşterileri. 1997 yılından bugüne kadar sektöründe faaliyet gösteren liderliği hedefleyen konumda bir firma olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Markamız, yüksek üretim kapasitesi ve un & pastacılık sektöründeki tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek donanımlı altyapısıyla, İstanbul Esenyurt, Çorlu Avrupa Serbest Bölge ve Çorlu Türkgücü’nde bulunan üretim tesisleri ile toplam 32.000m²’lik alanda faaliyet göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Yurtiçi pazarda yaygın bir müşteri ağına sahip olan Polen Gıda, 60’ı aşkın ülkeye yaptığı ihracat ile global anlamda da yoluna emin adımlarla devam etmektedir” diyen Süleyman Özdoğan, sözlerine devamla “Orta Doğu Afrika ülkeleri kısmi Uzak Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya ve Avrupa ülkeleri… Bu ülkelere ihracat yapıyoruz. Hacmimizin yaklaşık yüzde ellisini ihraç ediyoruz diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Markalarının ürün geliştirme konusuna önem verdiğini kaydeden Süleyman Özdoğan, “AR-GE ve İnovasyon bizler için çok önemli. Müşterilerimize, özellikle de endüstriyel taraftaki müşterilerimize ürün geliştirme noktasında çok ciddi destekler sunduğumuzu düşünüyorum. Hatta sektörde Türkiye’nin ilk ARGE merkezi olan firmasıyız diyebilirim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir