180’i aşkın ‘rigid endeskop’ modeliyle Expomed Eurasia’daydı

Reed Tüyap Fuarcılık tarafından düzenlenen 31. Expomed Eurasia Fuarı Büyükçekmece – İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluştu. 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen fuara katılan markalardan biri de Qamara Endoskopi Medikal Sistemleri oldu.

Fuarda ziyaretçiler medikal alandaki en yeni ürün ve hizmetleri yakından inceleme fırsatına sahip oldu. Expomed Eurasia Fuarı; tıbbi cihaz, medikal malzeme ve sağlık alanında Avrasya bölgesinin en önemli ihtisas fuarı olarak öne çıkıyor

2020 yılında “optik endüstrisinin en yeni teknolojilerini kullanarak, müşterilerine dünya standartlarında rigid endoskopi cihazları alanında üretici çözümleri sunmak” ilkesiyle yola çıkarak Qamara Endoskopi Medikal Sistemleri kuruldu.

Yaptığı Ar-Ge, tecrübe ve teknoloji transferlerin sonucu Qamara Endoskopi bünyesinde hassas optik sistemleri üretebilme kabiliyetlerine sahip olan tesis inşa edildi ve 180’i aşkın rigid endeskop modeli geliştirildi.

Fuarın oldukça verimli geçtiğini ve ilk günden itibaren birçok müşteriyle iletişime geçtiklerini belirten Qamara Endoskop Medikal Sistemleri Şirket Ortağı Amir HAN, “Ürünlerimize hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi gördük. Şirket olarak rigid endoskop cihazları üretiyoruz. Bu cihazlar, kapalı ameliyatlar sırasında vücudun içinden görüntü alıp dışarıya aktarmaya yarayan cihazlardır. Geçmiş fuarlarda rigid endoskoplarımızı sergilemiştik. Ancak bu fuarda yeni rijit endoskop modellerimizi, kendi üretimimiz olan kameralarımızı ve ışık kaynaklarımızı da tanıttık. Kameralarımız hem full HD hem de 4K çözünürlüğe sahip ve ışık kaynaklarımızda ise 80 watt, 100 watt ve 120 watt gibi seçenekler bulunuyor” diye konuştu.

Şirket olarak, 2008 yılından itibaren Türkiye’de teknik servis hizmeti veren bir firma olduklarını kaydeden Amir HAN, “2020 yılında, sahip olduğumuz bilgi birikimini yeni bir firma kurarak kamera endoskopi medikal sistemleri üzerine yoğunlaşmak için aktardık. Qamara Endoskoi Medikal Sistemler ismiyle markamızı kurduk. Firmamızın ismi, 9 asırda yaşamış olan İbn-i Heysem isimli bilim adamının çalışmalarına ve buluşlarına dayanıyor. İbn-i Heysem, ilk kamera prototipini geliştiren kişidir. O zamanlar bu cihaza ‘karanlık oda’ anlamına gelen ‘Hucrat Al Muzlima’ adını vermiştir. Zaman içerisinde bu ismi kısaltma gereği duyan İbn-i Heysem, gece karanlığında ortaya çıkan ‘Qamar’ yani Ay kelimesinden türeterek, icadına ‘Qamara’  ismini koymuştur. Biz de bu tarihi ve kültürel bağlamdan ilham alarak markamızı Qamara olarak adlandırdık” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de mikro optik alanında tasarım ve üretim yapan tek firma olduklarını belirten Amir HAN, sözlerine devamla “Ayrıca, rigid  endoskopi alanında da Türkiye’nin tek ve ilk üreticisiyiz. Optik mühendisliği alanında geriden gelmemize rağmen, savunma sanayisi, medikal sanayi ve sivil optik sanayi gibi alanlarda ilerleme kaydetmekteyiz. Bu bağlamda, optik mühendislerinin önemli olduğu bir dönemde şirket olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir