7 KITA VE 50 ÜLKEYE İHRACAT

Gürdal Makine 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getiren IBAKTECH Fuarı’na katıldı. Sektöre yön veren markalar, yeni ürünlerini IBAKTECH – Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’nda sergiledi.

İki yılda bir düzenlenen fuar; yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda bulunuyor. Önceki yıllarda Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinden gelen 80 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan IBAKTECH, katılımcılarına yeni pazarlara ulaşma fırsatları sunarken, sektör profesyonellerinin yatırım kararlarında önemli bir rol oynamaya devam etti. Türkiye’nin önde gelen kuruluşları tarafından da desteklenen fuarda; 4 milyar Euro ticaret hacmi gerçekleşmesi hedefleniyor.

Fuarın gayet güzel başladığını belirten Gürdal Makina Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Ahmet Gürdal, “Yoğun bir fuar yaşıyoruz. Yerli ve yabancı müşterilerimiz, gayet ilgili ve meraklılar. Biz de müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üretimimiz dondurma makinaları, fırın ve daha çok Pastane üzerine.” dedi. 

Markanın ana üretiminin dondurma makinaları üzerine olduğunu belirten Gürdal, “Dondurma yapıcı makinalar, dondurma satış makinaları, Türk Dondurması ve Maraş Dondurması makinaları üretiyoruz. Hâlihazırda devam eden ürünlerimizi tanıtmak için buradayız” diye konuştu.

“1970 yılında Kahramanmaraş’ta dedem tarafından kurulan şirketimizi şu anda babam, ben ve kardeşim devam ettiriyoruz” diyen Gürdal, sözlerine devamla, “Asıl kuruluş amacımız, dondurma makinaları şeklinde başladı. Ancak şu an fırınlar, elektrikli döner fırınlar, börek ocakları, endüstriyel pastane malzemeleri ve pastane makinaları da üretimi de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Marka olarak yaptıkları ihracat ile ülke ekonomisine önemli katkıda bulunduklarını belirten Gürdal, “Türkiye’nin 81 iline ve dünyanın elli ülkesine ihracat yapıyoruz. Yedi kıta, 50 ülkeye ihracatımız devam ediyor. Köklü ve işimizde iyi olmamız, bizi 1970’ten bu yana getiren en önemli faktör” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir