ANADOLU MİRASINI DÜNYAYA ULAŞTIRIYOR

24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getiren IBAKTECH, Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Çin, Fransa, İran, İtalya, Lübnan, Slovenya, Suriye ve Ukrayna’dan 300’ün üzerinde katılımcıya ve 500’ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı. Fuara katılan markalardan biri de Doruk Un oldu.

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun desteği ve 6 salonda, 30 bin m2’lik alanda organize edilen fuarda Doruk Un, farklı ülkelerden gelen sektör profesyonelleri ile iletişim kurarak iş birlikleri ve ticari ilişkilerini geliştirme fırsatı buldu.

Sahip olduğu uluslararası kalite belgeleri ve güvencesi, modern yönetim anlayışı ile birlikte uzun yıllardır Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP)’nın onaylı tedarikçisi olan Doruk Un, günde 1250 ton buğday kırma kapasitesi, yıllık 350 bin ton un üretimi, 60 bin ton buğday depoloma kapasitesine sahip bulunuyor. Doruk Un 20 bin m2 ileri teknoloji donanımlı un fabrikasında, hem yurtiçi hem de yurtdışı müşterileri için yüksek kaliteli ürünler üretiyor.

Doruk Un, Güney Amerika, Uzak Doğu, Asya, Orta Doğu, Afrika başta olmak üzere 40’tan fazla ülkede, 1.000’e yakın müşterisi ve 100’ü aşkın tedarikçisi ile giderek genişleyen bir ihracat ağına sahip bulunuyor.

Fuarın yoğun geçtiğini söyleyen Doruk Un Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Erbap, “Ben, Fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Fuarlar müşterilerle bir araya gelip yüz yüze görüştüğünüz kendinizi tanıttığınız ve müşterilerimizi tanıdığınız ortamlar oluyor. Avrupa yapılan fuarlarda vize sorunu oluşundan dolayı, Afrika’dan ve diğer bölgelerden Türkiye’deki fuarlara yoğun ilgi oluyor. Biz grup olarak genellikle her yıl ya da iki yılda bir yeni ürünler piyasaya çıkarıyoruz. Bu fuarda da bizim tarladan sofraya kadar değer zincirindeki olan ürün gruplarımıza yeni bir halka ekliyoruz. Onlardan bir tanesi de sağlıklı ürünler içerisinde görebileceğimiz yüksek proteinli un çeşidimiz var. Bir de özellikle tam buğday unundaki özellikleri taşıyan ama ‘beyaz tam buğday unu’ var yeni ürünler içerisinde.” dedi.

1972 yılından beri kurulmuş olan grubun firmalarından biri olduklarını belirten Gürsel Erbap, “Bu gruplar içinde hem Tohumculuk hem un üretimi ayrıca unlu mamuller üretimi de var. Pam Pam markasıyla giriş yaptığımız perakende sektöründe hızla büyümeye çalışıyoruz. Doruk markasıyla dediğim gibi tarladan sofraya kadar olan değer zincirinde bütün halkaları kontrol etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de un ihracatını ilk yapan firma olduklarını kaydeden Gürsel Erbap, “Toplam kapasitemizin %60 %70’ini ihracata ayırmışız durumdayız. 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz biz. Özellikle Afrika Güney Amerika, Uzakdoğu gibi kıtalarda 40’tan fazla ülkeye ihracatımız var” dedi.

“Geçmişten bugüne kadar biz özellikle katma değerli ürün üretiyoruz” diyen Gürsel Erbap, sözlerine devamla “Bu katma değerli ürünlerden sadece un olarak değil unlu mamullere kadar giden kısmında en önemlilerinden bir tanesi de Türkiye’de ata tohumuyla kendi ürettiği ürünlerin tohumlarını üreten tek firmayız. Buğdaydan başlayarak bütün değer zincirini kontrol ettiğimiz için diğer meslektaşlarımızdan bizi farklı kılan bu. Bir de biz sürekli gelişen geliştiren sosyal sorumluluk projelerini düşünen, tüketici alışkanlıklarını ve tüketici ihtiyaçlarını belirlemek için AR-GE’si olan bir kurumuz” ifadelerini kullandı.

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir