ÇİFT KARTAL İLE DENEYİMİN GÜCÜNÜ KEŞFEDİN

Yerli un, tahıl, yem, bakliyat üretim ekipmanları ve değirmen makineleri üreticileri, yeni ürün ve teknolojilerini 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 10’uncu İDMA İstanbul’da beğeniye sundu. Fuara katılan markalardan biri de Çift Kartal Değirmen Makineleri oldu.

İDMA, Avrupa Birliği ülkeleri, MENA ülkeleri ve ABD başta olmak üzere 120 ülkeden 10 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Sektörün en büyük buluşmalarına imza atan İDMA, Rusya ve Endonezya duraklarından sonra anavatanına geri döndü.

Çift Kartal Değirmen Makineleri, 30 ton/gün kapasiteden 1000 ton/gün kapasiteye kadar kalite odaklı ürünleriyle anahtar teslim değirmen tesisi projelerini hazırlamaktadır. Marka, 15.000 m² kapalı alana sahip fabrikasında, gıda sektörünün en önemli ürünlerinden birisi olan un elde etmek için, gerekli olan değirmen makinelerini modern imalat teknolojisi ile üretmektedir.

Çift Kartal

İki yıllık periyodlar ile gerçekleşen İDMA fuarına, bu sene iki firma olarak katılmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayan Çift Kartal’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cihangir Fikri Saatçioğlu, “Yeni makine ekipman ve tasarımlarımızı, 80’e yakın farklı ülkeden katılımcıların ziyaret ettiği bu fuarda ziyaretçilerimize sunduk” dedi.

Özellikle Türk makine sanayinde önemli bir yere sahip olan, değirmencilik sektörünü değerlendiren Saatçioğlu, “Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat yapısına kattığı katma değer ile fuar, beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. 120 ülkeye ihracat gerçekleştiren, ülkemiz de bulunan yaklaşık 300 değirmen makinaları üreticisinin, Avrupa da ki benzer skala da üretim yapan firmalara oranla, daha makul fiyatlara, aynı kalite de ürün projelendirmesi, sektörde önemli bir dinamizm sağlıyor” diye konuştu.

Çift Kartal, farklı segmentte üretimlerini, yapılan Ar-Ge’ler ve mühendislik çalışmalarıyla birlikte, yeni teknoloji ve otomasyon sisteminin hakim olduğu, modüler makine tasarımını bu fuarda gösterime sundu. 

Yaklaşık 40 yıllık bir serüvene sahip firmanın, üçüncü kuşak temsilciliğini devam ettiren Saatçioğlu, ihracat ağını 75 ülkeye çıkarttıklarını belirterek, “Uluslararası pazarda sürdürülebilir rekabette markalaşma adına, kurumsal bir heyet ile daha kolektif yapıya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sektör de, 80’e yakın farklı kalemde ürün ürettiklerini dile getiren Saatçioğlu,  Bütün makine ekipmanlarını, kendi üretim hattımızda gerçekleştirip, anahtar teslim projelendirme ile uluslararası pazarda ön plana çıkmayı başardık.  Satış sonrası garanti kapsamındaki, yedek parça temini ve ürünlerin kalitesi anlamında da hizmetlerimizi üst seviyeye taşıdık” diye konuştu.

Çift Kartal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir