DOĞSAN, DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Reed Tüyap Fuarcılık tarafından düzenlenen 31. Expomed Eurasia Fuarı Büyükçekmece – İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluştu. 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen fuara katılan markalardan biri de Doğsan oldu.

Fuarda ziyaretçiler medikal alandaki en yeni ürün ve hizmetleri yakından inceleme fırsatına sahip oldu. Expomed Eurasia Fuarı; tıbbi cihaz, medikal malzeme ve sağlık alanında Avrasya bölgesinin en önemli ihtisas fuarı olarak öne çıkıyor.

Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar’daki ilk sütür üreticisi olan Doğsan, 1970 yılında kurulmuştur. Kalitesiyle Türkiye hastanelerinde saygı duyulan bir marka olan Doğsan kalitesini global pazarlara da taşımıştır. Doğsan, şu anda Avrupa, Asya ve Ortadoğu’da 40’i aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

1970 yılında Türkiye’de cerrahi alandaki en önemli eksiklik; Trabzon’da kurulan katgüt üretimi ile artık hayalden gerçeğe dönüşür. Kısıtlı imkânlar ile o zamanın en iyi teknolojisini kullanarak, herkesin hayretle baktığı ama daha sonra hayranlık duyduğu Doğsan Ameliyat İpliği fabrikası üretime başlar. Doğsan bölgesine iş imkânı sunarken böylesine önemli, böylesine stratejik, hayati bir ürün üstünde Türk markası ile üretiliyor ve kolayca bulunabilir hale geliyor, ülke ekonomisine de inanılmaz bir katkı sağlanıyor. O zamana kadar yalnızca ithal edilen cerrahi iplikler tekel olmaktan çıkıyor.

Doğsan; emilebilir ve emilmeyen sütürleri ile geniş kapsamlı ürün yelpazesine sahiptir. USP 12/0’dan USP 5 aralığındaki sütürler ile kardiyovasküler cerrahi, plastik cerrahi, mikrocerrahi ve göz cerrahisini de içeren tüm cerrahi branşların ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bugün Türkiye’nin hemen hemen her hastanesinde güvenle kullanılan Doğsan Ameliyat İplikleri Dünya markası olma yolunda da azimle ilerliyor. Avrupa’da Almanya, Avusturya, İtalya’ya, İspanya’ya, Ortadoğu’da Suudi Arabistan, Irak, Libya, Ürdün, Katar, Kuveyt’e, tüm Türki Cumhuriyetlere ve Balkanlara; Bulgaristan, Arnavutluk, Moldova, Kosova, Asya’da Pakistan, Vietnam gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyor.

Fuarın çok hızlı bir şekilde başladığını belirten Doğsan Genel Müdür Yardımcısı Çağan Karal, “Gerçekten hiç durmadan misafirlerimizi ağırladık. Hem yurt içinden hem yurt dışından ciddi bir kalabalık ve talep vardı. Sektördeki tecrübemizin 54.senesi. Yurt içi ve yurt dışı çözüm ortaklarımızla özlem giderdik. Ürünlerimizi satmak isteyen firmaların istekli olduğunu gördük. Aynı zamanda yurtdışından Türk üreticilere ciddi güzel bir talep var, özellikle Körfez ülkelerinden ciddi bir katılım var” dedi.

1970 yılında Trabzon’da üretime başlayan Doğsan’ın asıl işinin ameliyat ipliği üretimi olduğunu kaydeden Çağan Karal, “Sürekli ürünlerimizi geliştiriyoruz, yeni ürünleri kullanıcılarımıza sunuyoruz. Şu sıralar üzerinde en çok durduğumuz ürünlerimizden biri de kardiyovasküler cerrahide kullanılan PTFE’den elde edilen ameliyat ipliğimiz ve tüp mide ameliyatlarında ve plastik cerrahide kullanılan çentikli sütür adını verdiğimiz ürünlerimiz. Türkiye’de cerrahi yapılan her klinikte; üniversite hastanesi olsun, devlet hastanesi veya özel hastane zincirleri olsun, hepsinde Doğsan ameliyat iplikleri güvenle kullanılıyor. 40’tan fazla ülkeye ihracatımız var. Sürekli olarak ürünlerimizi geliştirmeye ve ürün portföyümüze yeni ürünler eklemeye çalışıyoruz. Özellikle kardiyovasküler alanında yoğunlaşıyoruz ve plastik cerrahi için özel geliştirilmiş ürünlerimiz ve iğnelerimiz de portföyümüzde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

En önemli özelliklerinin bir aile şirketi gibi çalışmaları olduğunu söyleyen Çağan Karal, “Kurumsal bir firma olmamıza rağmen, çalışma ritüelimiz hep birlikte çalışmak. Kendimize romantik Donkişotlar diyoruz. Ben 20. senemi tamamlamak üzereyim. Birçok sahada çalışan arkadaşım ve üretimdeki arkadaşım da en az 15 senedir çalışıyor. Aramızda ne mutlu ki; 35 senedir bile çalışan arkadaşlarımız var. Bu bizi güçlü yapıyor diyebilirim. Rakiplerimiz içerisinde dürüst bir firma olmamız, her zaman kendi vücudumuzda ve çocuklarımızda kullanılabileceğimiz ürünleri üretip satıyor olmamız, sanırım en güzel özelliğimizdir. Eksiğimiz var mıdır bilemiyorum, ama biraz fazla romantik olduğumuzu düşünüyorum. En güçlü özelliğimiz biziz, değerli ekibimiz” diye konuştu.

 

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir