EV DIŞI TÜKETİM KANALINDA İLERLİYORUZ

24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getiren IBAKTECH, Türkiye, Almanya, Azerbaycan, Çin, Fransa, İran, İtalya, Lübnan, Slovenya, Suriye ve Ukrayna’dan 300’ün üzerinde katılımcıya ve 500’ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı.

 Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GIDABİL, EKMADER ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun desteği ve 6 salonda, 30 bin m2’lik alanda organize edilen fuarda İnci Gıda, farklı ülkelerden gelen ziyaretçileri ile iletişim kurarak iş birlikleri ve ticari ilişkilerini geliştirme fırsatı buldu.

İnci Gıda, 1992 yılında başladığı ticaret hayatını 1998 yılı itibariyle Tahin ve Susam üretimiyle sürdürüyor. 2017 yılında yapımına başladığı ek üretim tesisi ile günlük 28 ton Tahin ve Susam üretim kapasitesi ve yenilenen teknolojisi ile dünya standartlarının üzerinde kalite ve lezzeti üretmek için adım atmıştır.

Bu yıl fuarda geçtiğimiz yıla oranla daha fazla yurtdışı ilişkileri kurduklarını kaydeden İnci Gıda Genel Müdürü Levent Büyükince “Yurtdışındaki müşterimiz rutin ziyaret ediyorlar. Bu yıl da onları misafir ettiğimiz için mutluyduk. Beklediğimizin üzerinde bir talep var, gayet memnunuz. Ev dışı tüketim kanalında ilerliyor firmamız. Susam ve Tahin üretimi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Marka olarak organik tahin konusuna oldukça önem verdiklerini belirten Büyükince, “Yeni ürünlerimizde Organik Tahin de daha çok öndeyiz. Her yıl, hem kalitesini hem de kapasitesini arttırdığımız bir ürün gamımız var. Ev dışı tüketimde de aynı şekilde hareket ediyoruz. Horeca, Otel, Restoran, Kafeterya bölümünde yeni ürünlerimizde organikleri tercih ediyoruz” dedi.

Firmalarının 1992 yılında kurulduğunu söyleyen Büyükince, “Daha öncesinde birinci jenerasyondu. Biz markayı üçüncü jenerasyon olarak devraldık. O dönemlerde kayıtlı olan firmamız, gıda üretimi yapmıyordu, İnci Kimyaydı. Daha sonra gıda sektöründe ilerledik. Şu anda hali hazırda Susam ve Tahin üretimi yapıyoruz. Fabrikamız da, 57 -58 personel çalıştırıyoruz. 2024 sonunda personel hedefimiz 66 -67 kişi. Hali hazırda yine üretimini yaptığımız ürünlerde, tonaj olarak ve kalite olarak arttırarak ilerliyoruz. Bu yıl, beklentimizin üzerinde bir talep alarak, tonajlarımızı ve kalitemizi arttırıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükince, İnci Gıda olarak ihracata önem verdiklerini dile getirerek “Avrupa bölgesinde ihracat yapıyoruz. Yakın coğrafya biraz daha tercihimiz oluyor. Batı Avrupa’da ve Amerika, Kanada gibi bölgelerde hedef pazarımız” dedi.

Şirketi sektörde yer alan diğer markalardan farklı kılan unsurun ürün kalitesi olduğunu belirten Büyükince, sözlerine devamla “Sektörümüz de ortalama kalitenin üzerinde ürün üreterek rakiplerimize göre daha rekabetçi fiyatlarla çalışabiliyoruz. Sektörde bulunan bazı markalar dönem dönem ürün yetiştiremediklerinde dahi biz rahatlıkla sevkiyat yapabiliyoruz. Bu sayede enflasyonun yükseldiği dönemlerde dahi fiyatlarda rekabet sürekliliğini sağlayabiliyoruz. Bu da müşterilerimizin bizi tercih etmesi için bir sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir