FİNTECH VE DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Mobil uygulama ve teknoloji festivali MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen ve Mobil uygulama ekosisteminin ilk fuarı olan Mobilefest; mobil uygulamaları, servis, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını, uygulama marketlerini, mobil cihazları ve dijital servisleri bir araya getirdi. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de HST Holding oldu.

Mobilefest aracılığıyla tüm katılımcı markalar ve temsilcileri, son kullanıcılarla iletişime geçme, mevcut müşterilerden geri bildirim alma, potansiyel müşterilerin öneri ve yaklaşımlarını dinleme fırsatına sahip oldu.

Fuarın çok hareketli ve yoğun geçtiğini kaydeden Hst Holding Yönetim Kurlu Başkanı Emrullah Canpolat,  “Fuar bizim için çok olumlu geçti sektörün içerisindeki şirketlerin bir arada bulunmuş olduğu ve yurtdışından da katılımcıların yer aldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu organizasyon sektör içerisindeki FinTech teknolojisi alanında faaliyet gösteren şirketlerin birbirlerini daha da yakından tanımalarına katkıda bulundu” diye konuştu.

HUMBLE-SMART-TRUST kelimelerinin birleşiminden oluşan bir yazılım markası olan HST’nin 1938’den beri yani 85 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve merkezinin İsviçre Zürih’te bulunduğunu belirten Canpolat,  “Bankalara finansal danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Holding’ in çatısı altında Finansal teknolojiler, sağlık sektörü ve turizm sektörü olmak üzere her biri kendi alanında uzman ve profesyonel olarak uluslararası standartlarda projeler hayata geçiriyor. Biz çok genç, fakat yaptığı işlerle ülkesini uluslararası alanda en iyi şekilde temsil eden bir holdingiz. Ülkemize milletimize karşı sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın gidişatı Fintech ve Kriptografi teknolojileri noktasında ilerliyor” diyen Canpolat,  ülkeler ve markaların da buna ayak uydurması gerektiğini söyleyerek, “Gelecek 20 yıl içerisinde ülkemizin buna ayak uydurması gerekiyor. Yani gittikçe her yeni bir gün yeni bir ödeme sisteminin çıktığı bir çağdayız. Klasik bankacılık ve klasik ödeme sistemlerinin yerini kriptografi ve dijitalizasyona bırakacağını düşünüyoruz. Bu alana da yatırımlarımız hızla devam ediyor” dedi.

Marka olarak ürünleri ve projeleri ile global pazarda da faaliyetleri bulunduğunu belirten Canpolat,  “Avrupa’da bir ebanking projemiz var Fransa, İspanya, Almanya ve İsviçre’de bu alanda faaliyet göstermek istiyoruz. Avrupa’daki çözümleri Türkiye’de Türkiye’deki çözümleri de Avrupa‘yla buluşturmak istiyoruz. Fintech alanında daha fazla insan yetiştirmemiz gerektiğini üniversitelerin departmanlarının ve akademik kurumların oluşması gerektiğini düşüyorum. Gelecek 20 yılımız çok çetin mücadelelerin olacağı bir 20 yıl olacak ülkemizde bu alana önem verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Faaliyet gösterdiğimiz alanlardan kazandıklarımızı yine yatırıma dönüştürmeyi ana ilkemiz haline getirdik” diyen Canpolat sözlerine devamında  “Uzun vadeli holding hedeflerimiz doğrultusunda, ülkemize, milletimize katma değer oluşturacak yatırımlar gerçekleştirmek için, araştırmalar yapan, yatırımlar gerçekleştiren holdingimizin adından da anlaşılacağı üzere HST yani Humble, Smart ve Trust diyorum Mütevazı, Akıllı ve güvenli olmak ilkesiyle yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir