GELECEĞİN SAĞLIK ÇÖZÜMLERİ EXPOMED EURASİA’DA

Reed Tüyap Fuarcılık tarafından düzenlenen 31. Expomed Eurasia Fuarı Büyükçekmece – İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluştu. 25-27 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen fuara katılan markalardan biri de Mukatech oldu. Fuarda ziyaretçiler medikal alandaki en yeni ürün ve hizmetleri yakından inceleme fırsatına sahip oldu.

Mukatech, 2003 yılında elektrikli hasta karyolası geliştirmek üzere başlattığı AR-GE çalışmalarını üç yıl içerisinde tamamladı. 2014 yılı itibariyle yıllık 18.000 adet elektrikli hasta karyolası üretimi gerçekleştiren ve 60 ülkeye ihracat yapan bir marka haline geldi. Marka, 2015 yılı Ağustos ayında hasta karyolası üretim işini ABD merkezli dünyanın en büyük medikal şirketlerinden birine devretti. Mukatech markası günümüzde elektronik kontrol ve hareket sistemleri konusunda faaliyet gösteriyor. 

Fuarın beklentilerini karşılandığını söyleyen Mukatech Genel Müdürü Doğan Babacan, “Yurtiçinden ve Yurtdışından ziyaretçilerimiz oldukça yoğundu. Mukatech olarak, hastane yatakları için elektronik sistemler ve hareket sistemleri üretiyoruz. Müşterilerimize, bu yıl yeni geliştirmiş olduğumuz dokunmatik ekranlı kumandalarımız var ve uzaktan kontrol için Bluetooth cihazımız var. Bu Bluetooth cihazıyla, müşterilerimiz telefonlarına yükledikleri aplikasyonla, hastane yataklarının kontrolünü sağlayabiliyorlar. Ziyaretçilerimiz oldukça yoğun bir ilgi gösterdi bu ürünlerimize” dedi.

Mukatech, 2015 yılında kurulduğunu aktaran Babacan, “Ancak markamız 2003 yılından itibaren hastaneye yataklarının üretimi ile ilgili çalışmalar yapıyordu. 2015 yılında, hastane yatağı üretimi yapan firmamızı yabancı bir firmaya devrettik. Ve bu sektörde edinmiş olduğumuz tecrübe ile Türkiye’deki hastane yatağı üretimi yapan diğer üreticilere de destek sağlamak adına, bu alanda elektronik üretim ve hareket sistemleri üretmek üzere bu markayı oluşturduk. Faaliyetlerimizi Mukatech olarak devam ettiriyoruz. Burada daha önce edinmiş olduğumuz tecrübeleri, yurt içindeki tüm üreticilerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şirketimizi farklı kılan, sektördeki en önemli yön, bizim bu işin içerisinden gelmiş olmamız. Yani yıllarca bu ürünleri üreten taraf ve şu an mevcut olarak ürettiğimiz ürünleri de kullanan taraftık aslında” diyen Babacan, sözlerine devamla, “Müşterilerimizin bu beklentilerini çok iyi bildiğimiz için, onların hangi sorunlarla karşılaşabileceğini öngörebiliyor ve onlara en iyi çözümleri sunma avantajımız oluyor. Bu da bizi, sektörde diğer rakiplere göre daha farklı kılıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Bu gönderi Fuar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir