Gençlerin en çok tercih ettiği markalar belli oldu

İstanbul Kent Üniversitesi ve İtibar Akademisi, bu yılın Gençlik Endeksi G-250’yi yayımladı. Rapor, 18-24 yaş arası gençlerin en çok tercih ettiği ve güvendiği 250 markayı belirledi.

İstanbul Kent Üniversitesi ve İtibar Akademisi ortaklığında oluşturulan Gençlik Endeksi G-250’nin bu yılki versiyonu yayımlandı. Rapor, Türkiye’deki gençlerin en çok tercih ettiği ve güvendiği markaları gözler önüne serdi. Araştırma, Bursa Teknik Üniversitesinin bilgisayar destekli telefonla arama yöntemi (CATI) kullanılarak 5 Şubat ila 29 Şubat 2024 tarihleri arasında yaşı 18-24 arasında değişen gençler üzerinde yapıldı. Çalışmada 4 bin 800’den fazla genç ile görüşüldü.

Genç nüfusun zihninde ve yer edinen markalar, İstanbul Kent Üniversitesi ve İtibar Akademisi iş birliği ile gerçekleştirilen Gençlik Endeksi G-250 ile belirlendi.

5 Şubat -29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, Türkiye’de 18-24 yaş arası gençlerin marka tercihlerini ortaya koyuyor.

Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen G-250 Endeksi’nde gençlerin en çok itibar ettiği, güvendiği ve tercih ettiği 250 marka sıralandı.

Endekste geçen yıl 50’nin üzerinde farklı sektör yer alırken bu yılki çalışmada bu yıl yaklaşık 40 sektör incelendi ve markaların gençlerin zihnindeki algılanan değerleri ölçümlendi.

G-250 araştırmasının sonuçları; sosyal medya platformlarından ve diğer tüm dijital iletişim kanallarından gençlere ulaşan, teknolojiye ayak uydurabilen,  fiyat performans ürünlerinin ve güncel zevklere hitap eden markaların 18 – 24 yaş grubunda daha çok güven algısı oluşturduğunu gösterdi.

Türkiye İtibar Akademisi’nin web sitesinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre ilk 10’da yer alan markaların sektör dağılımı incelendiğinde giyim, yiyecek, alışveriş platformu gibi ürünlerin baskın olduğu görüldü.

Gençler teknolojiyi iyi kullanan markalara güveniyor

TİA Başkan Yardımcısı Özüm Acar 26 bölge ve 72 ilde 5 Şubat-29 Şubat 2024 tarihleri arasında 18 – 24 yaş arası 4 bin 800’ün üzerinde genç ile görüşülen araştırma ile ilgili olarak “ Z kuşağı artık markaların ana hedefi durumunda karşımıza çıkıyor. Markalar da iletişim ve pazarlama faaliyetlerini genç kuşağın beğenilerine ve tercihlerine göre hazırlıyorlar. Araştırmamızın sonuçları da bunu ortaya koyuyor. G-250 bize gösteriyor ki gençler tercihlerini kendilerine yakın hissettikleri ve çevrelerinde popülaritesi yüksek markalardan yana kullanıyor. Bunun yanı sıra dijitalliğin ön planda olduğu, sosyal medyayı aktif kullanan ve toplumsal konularda duyarlı markalar da sıralamada yer alıyor. Gençlik Endeksi araştırmamızda da fiyat performans ürünlerinin daha üst sıralarda yer aldığını ve ekonomik endişelerin marka tercihlerine de yansıdığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Alfabetik sıralamaya göre G 250’de yer alan markalar

Abc, Acıbadem, Adel, Adidas, Adore, Ağaoğlu, Akbank, Aksigorta, Allianz, Alo, Altınbaş, Altus, Amazon, Anadolu Sigorta, Ankara, Apple, Aras, Aras, Arbys, Arçelik, Arçelik, Arçelik, Arel, Arof, Arzum, Atasay, Avis, Avon, Axa, Aytaç, Aytemiz, Bahçeşehir, Bambi, Banvit, Beko, Beko, Bellona, Bellona, Bey Piliç, BİM, Binance, Biruni Üniversitesi, Bitcoin, Bitexen, Blue Diamond, BMW, Boğaziçi, Bosch, Bosch, BP, BTC, Burcu, Burçak, Burger King, Burger King, Calve, Cappy, Carrefour SA, Cif, Clear, Colins, CZN, Çakır Rent A Car, Çamlıköy Mandıra, Çiçeksepeti, Çoşkun, Dardanel, De Facto, DeFacto, Derimod, DHL, Dimes, Domestos, Domestos, Domino’s, Dost, Dove, Elidor, English Home, Enpara, Enza, Ercan Burger, Erpiliç, Eti, Eti, Evidea, Faber Castell, Fairy, Fakir, Farmasi, Fiat, Filiz, Final, Flo, FMK Mühendislik, Ford, Ford, Garanti Bankası, Gedik Piliç, Gelişim Koleji, Gelişim Koleji, Getir, Goodyear, Gözde, Gratis, Head&Shoulders, Heinz, Hepsiburada, Hobby, Horoz, İçim, İçim, İpek, İstikbal, İstikbal, İş Bankası, İyzico, Kahve Dünyası, Karaca, Karaca, Kaşmir, Kelebek, Kent Koleji, KFC, KFC, Kiğılı, Kinetix, Koç Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Koçak Gold, Koçtaş, Komagene, Komagene, Koton, Koton, Koton, Kuzey 01, Kütahya, Lassa, LC Waikiki, LC Waikiki, LCW Home, Little Ceasars, Madame Coco, Mavi, Mavi, Mavi, Mc Donald’s, Medipol, Mehmet Efendi, Mekez, Mercedes, Merinos, Meysu, Michelin, Migros, Migros, Milka, Mis, Miss Pizza, Mistral, Mng Kargo, Mng Kargo, Moov, Namlı, Nescafe, Nestle, Nike, Nusret, Ocean, Omo, OPET, Padişah, Pantene, Papara, Papia, Pasaport Pizza, Paşabahçe, Penti, Pervol, Petlas, Petrol Ofisi, Pharmaton, Philips, Pınar, Pınar, Pizza Hut, Popeyes, Profilo, PTT, Renault, Sabancı Üniversitesi, Sahibinden, Samsung, Saray, Sbarro, Sek, Sek, Selpak, Shell, Sınav, Siemens, Siemens, Sina Pırlanta, Sinbo, Sixt, Solgar, Solo, Starbucks, Supradyn, Sütaş, Sütaş, Şahin, Şen Piliç, Taç, Tamek, Tamek, Tat, Tat, Tavuk Dünyası, Tavuk Dünyası, Tedaş, TeknoSA, Tekzen, Terra Pizza, Tombo, Torku, Trendyol, Trendyol, Tuğba, Tukaş, Tutku, Türkiye Sigorta, Ülker, Ülker, Vakıfbank, Vatan, Vavacars, Venatura, Vestel, Vestel, Vileda, Watsons, Yataş, Yemek Sepeti, Yurtiçi Kargo, Zara, Zen, Ziraat Bankası, Ziyade

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir