HEDEFİMİZ; 5G’DEKİ YERLİLEŞME ORANINDA BİR KATKIDA BULUNMAK

Mobil uygulama ve teknoloji festivali MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen ve Mobil uygulama ekosisteminin ilk fuarı olan Mobilefest; mobil uygulamaları, servis, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını, uygulama marketlerini, mobil cihazları ve dijital servisleri bir araya getirecek. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de TTG International oldu.

Mobilefest aracılığıyla tüm katılımcı markalar ve temsilcileri, son kullanıcılarla iletişime geçme, mevcut müşterilerden geri bildirim alma, potansiyel müşterilerin öneri ve yaklaşımlarını dinleme fırsatına sahip oldu.

TTG International LTD (TTG Int.), telekomünikasyon endüstrisi için proaktif, müşteri odaklı hizmet güvencesi OSS yazılım çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısıdır.

Fuarın oldukça verimli geçtiğini ve TTG olarak yoğun bir program hazırladıklarını belirten TTG International İş Geliştirme Direktörü Güneri Dürmüş,Ayrıca haberleşme teknolojileri kümelenmesinin yönetim kurulu üyesiyim, hem de Mobilefest organizasyonunda danışma kurulundaydım. Bu fuara 6 aydır hazırlanıyorduk. Ortadoğu, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetleri’nden gelen katılımcılarla bir araya gelmek bize büyük bir fırsat sundu. Amacımız, burayı bir buluşma noktası haline getirip fuarı büyütmekti ve bu konuda önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Fuarda 23 tane HTK üyemizin standı oldu. 15 farklı ülkeden B2B görüşmeler ayarladık. Bu firmalarla ayrıca Türkiye’deki üç mobil operatörümüz ana sponsor oldular. Onların yine satın alma ekipleri ile bizim HTK üyesi firmalarımızı bir araya getirdik. Paneller düzenlendi, çok güzel geçti ve dolu bir Mobilefest yaşadık.” dedi.

TTG International’ın 23 yaşında bir yazılım firması olduğunu ve mobil operatörlerin yönetim yazılımlarını geliştirdiğini aktaran Güneri Dürmüş, “Türkiye’de üç operatörle çalışıyoruz bunun yanında Kıbrıs’ta bir operatörle çalışıyoruz. Azerbaycan ve Nepal’de de bir müşterimiz var. Genel olarak faaliyetlerimiz bu şekilde” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda ARGE merkezi olduklarını, bu nedenle her zaman yeni projelerinin olduğunu belirten Güneri Dürmüş,  “AR-GE tarafında Türkiye’de TÜBİTAK üzerinden yaptığımız projeler ile birlikte yurtdışında da proje başvurularımız bulunuyor. Onların sonuçlarını bekliyoruz. Aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı UDHAM, bir 5G çağrısı açmıştı. O 5g çağrısında da 5G’yi yönetim sistemi yazılımı yapıyoruz. 3 operatörle birlikte çalışıyoruz. Birde birlikte çalıştığımız partner firmalarımız var. Dolayısıyla 5G’deki çalışmalarımız devam ediyor. ARGE anlamında bunun yanında birkaç projede teknoloji geliştiriyoruz” diye konuştu.

“Hedef olarak, öncelikle 5G’deki yerlileşme oranında bir katkıda bulunmak istiyoruz” diyen Güneri Dürmüş sözlerine devamla, “Çünkü 6 yıldır çalışıyoruz biz. 5G konusunda mobil operatörlerimizle de çok yakınız. Ticari ürünleri bir kere oraya yerleştirmek istiyoruz. 5G ile diğer partner ve ekosistem firmalarımızla birlikte birinci önceliğimiz bu ikinci önceliğimiz yurt dışındaki daha fazla müşteriye erişmek istiyoruz. Bu tür fuarlar bu tür organizasyonlardan biri” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir