İRAN TEKNOLOJİSİ MOBİLFEST’TE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

Mobil uygulama ve teknoloji festivali MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen ve Mobil uygulama ekosisteminin ilk fuarı olan Mobilefest; mobil uygulamaları, servis, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını, uygulama marketlerini, mobil cihazları ve dijital servisleri bir araya getirecek. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de Hamrah Aval oldu.

Mobilefest aracılığıyla tüm katılımcı markalar ve temsilcileri, son kullanıcılarla iletişime geçme, mevcut müşterilerden geri bildirim alma, potansiyel müşterilerin öneri ve yaklaşımlarını dinleme fırsatına sahip oldu.

“Hamrahe Aval” markasıyla bilinen İran Mobil İletişim Şirketi (MCI), 130 milyondan fazla aktif aboneliğiyle İran’ın ilk mobil operatörüdür. Hamrah Aval Turkey, halen İran’ın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden biridir. Şirket, Türkiye’de faaliyet gösteren Türk Telekom ile işbirliği yaparak Türkiye’deki İranlıların iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Hamrah Aval Turkey, Türkiye’deki İranlıların yanı sıra Türk vatandaşlarına da telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır.

MobileFest Fuarının markaları için çok önemli olduğunu belirten CEO of MCI Digital Service and Head of B2B Mostafa Darjazi, “Çünkü Türkiye ve İran kültürü birbirine çok yakın. Türkiye’nin piyasası bizim için yeni teknolojileri sunabilmemiz adına güzel bir imkân sağlıyor. Biz aynı anda birlikte güzel işler yapabiliriz. Bizim için bu fuara katılmak çok iyi oldu güzel müşteriler kazandık” dedi.

Fuara Hamrah Aval adına İran’nın ve Ortadoğu’nun en büyük operatörü olarak katıldıklarını belirten Mostafa Darjazi,  “Şuan İran’da 130 milyondan fazla sim kartımızı kullanıyorlar. Müşterilerimize çok farklı seçenekler ve paketler sunuyoruz. Bu fuara getirdiğimiz paketler Fintech alanına uygun mali servisler getirdik. Lojistik servisler, dijital platformlar ve eğitim platformlarına yönelik Şad ve Robika uygulamasını getirdik. Ziraat platformuna da özel akıllı tarım çözümlerini bu fuarda sergiledik. Ayrıca Conected Car uygulamamız İran’daki çok önemli projelerimizden bir tanesi. Bu fuarda bu projeyi de sergiledik. Eğer Türk ortaklarımızla anlaşma yapabilirsek bu potansiyeli Türkiye’de de kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.

Mostafa Darjazi,  fuara getirdikleri projeler ile ilgili olarak, “Bizim buraya getirdiğimiz projeler dünyanın teknolojisinin sınırında olan projeler.  Örnek olarak VR ve AR gibi dünyanın modern teknolojisini takip eden projeler. Sınırlarımız içerisinde daha az maliyetle yapabileceğimiz en iyi hizmeti dünyaya vermeye çalışıyoruz. Bizim şirket olarak en büyük önceliğimiz şirketimizin bu seneki döviz kazancını arttırmak” diye konuştu.

“Biz biliyoruz dünyadaki operatörler şuan dijital servise doğru gidiyorlar” diyen Mostafa Darjazi, sözlerine devamla, “Biz de MCI olarak bu alana önem veriyoruz. 5 yıl sonraki planımız Value-added Service yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bununla beraber kazancımızı artırmak istiyoruz ve komşu ülkelere de bu servisi paylaşmak istiyoruz. Çok büyük hedeflerimiz var. Umarım 5 senelik planımız içinde hepsini gerçekleştirmiş oluruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir