MOBİLEFEST’TE KATMA DEĞER YARATAN BENZERSİZ ÇÖZÜMLER

HIS Fuarcilik tarafından düzenlenen MobileFest 25-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Fuar, Hizmet ve teknoloji sağlayıcılarını, girişimcileri ve yazılım geliştiricileri yerel ve küresel satın almacılar ve yatırımcılarla yeni iş fırsatları yaratmak üzere bir araya getirdi. Fuara katılım sağlayan ve ürünlerini ziyaretçileri ile paylaşan markalardan biri de Virgosol Bilişim oldu.

Mobilefest  Fuarı; teknoloji üreticilerini, hizmet sağlayıcılarını, girişimleri, yazılım firmalarını ve teknoloji markalarını yeni işbirliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla yerli ve yabancı iş insanları ve yatırımcılarla buluşturdu.

Yazılım Kalite Kontrol ve Güvencesi alanında dünya standartlarında hizmet veren Virgosol Bilişim ve Yazılım Çözümleri A.Ş., AR-GE çalışmalarıyla katma değerli ürünler geliştiren genç dinamik ekibiyle sektöründe öncü bir firmadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Virgosol’un aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde AR-GE ofisleri bulunmaktadır.

Virgosol, uzman genç ekibiyle next-gen pratiklerine öncülük ederken Yazılım Test Otomasyonu, Performans ve Yük Testleri, Manuel Fonksiyonel Testler, Web, API ve Mobil Test gibi birçok başlıkta servis sunmanın yanı sıra özelleşmiş test danışmanlık hizmetleri ile de müşterilerine katma değer yaratan benzersiz çözümler sunuyor.

Fuarın oldukça hareketli başladığını belirten Virgosol Kurucu Ortağı, CTO’su Miraç Emektar, “En yoğun ve dolu stantlardan biri bizim standımızdı. Özlediğimiz birliktelikler bunlar. Ekosistemde bir araya gelmek ve birlikte yeni iş modellerini konuşmak, neler geliştirebiliriz, neler yapabiliriz? Hem ülkemiz adına hem de yurtdışına açılma anlamında neler yapabiliriz? Bunları görüşmek oldukça keyifliydi. Yüksek bir beklenti içerisine girdiğimizi söyleyebilirim, daha ilk günden. Biz Virgosol olarak tamamen yazılım testi ve kalite odaklı bir firmayız. Yazılım testi ile ilgili kendi ürünlerimizi üretiyoruz. Bu ürünler arasında performans testleri ve yük testleri gerçekleştirdiğimiz ürünlerimiz bulunuyor. Tüm bu ürünleri fuara gelen katılımcılar ile paylaşıyoruz” dedi.

Fuarda gelen misafirleriyle yeni iş modellerinde neler geliştirilebilir, ne gibi açılımlar yapabiliriz? Gibi konularda görüştüklerini kaydeden Miraç Emektar, “Bunun haricinde, Fintech alanında özellikle POS cihazlarının otomatik testini yapabilecekleri robotik bir kol geliştirdik. Robotik konuda diğer otomasyon sistemleri ile entegre bir halde çalıştırıyoruz. Böylelikle, sadece POS cihazlarının testine yönelik testleri otomatik gerçekleştirebilirken, mevcut bir ödeme sistemini de uçtan uca içerisinde POS cihazıyla kartlı temassız gibi çeşitli ödeme sistemleri de dâhil edecek şekilde uçtan uca bir otomasyon yapısına erişebiliyorlar. Bu tip çeşitli ürünlerimizi sunuyoruz. Bunun haricinde, geliştirdiğimiz çeşitli hizmetlerimiz de bulunmakta” diye konuştu.

Miraç Emektar, Virgosol’u farklı kılan nedir? sorusuna “Biz gün sonunda yaptığımız işte haklı çıkmak istemiyoruz. Biz fark yaratmak için sahadayız. Hep birlikte, bütün arkadaşlarımızla beraber mevcut konulara bakışımızı geliştiriyor. Projelerimizi paydaşlarımızla birlikte hareket ederek fark yaratmak istiyoruz. Entelektüel sermaye kavramı da bu fark yaratmanın zeminini hazırlayan bir değerimiz olarak ortaya çıkıyor. Entelektüel sermaye, Virgosol olarak en önem verdiğimiz kaynaklarımızdan biridir. Tamamen birlikte çalıştığımız, birlikte yürüdüğümüz takım arkadaşlarımızın hem kişisel gelişimleri hem de profesyonel teknik gelişimleri için birçok yatırım yapıyoruz. Firmamızın entelektüel sermayesini artırarak, değer odaklı bir şekilde ilerlemeye özen gösteriyoruz” şeklinde cevap verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir