“ÖNCE KALİTE” DİYENLER ICCI 2024’TE BULUŞTU

24-26 Nisan 2024’te enerji sektörünü bir araya getiren ve İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 28’nci ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı’na katılım sağlayan markalardan biri de Teta Kazan oldu.

ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın 28’ncisi 24-26 Nisan 2024’te İstanbul Fuar Merkezi Hall 1-3’de gerçekleştirildi. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın desteği ile Sektörel Fuarcılık ve Kojentürk Derneği tarafından bir araya getirilen sektör bileşenleri yenilikçi teknoloji ve ürünlerini ziyaretçilerle paylaştılar. Teta Kazan, fuara katılım sağlayarak enerji sektörüne dönük ürünleri ve bilgi birikimi ziyaretçileri ile paylaştı.

1973 yılında kurulan Teta Kazan, iki ana faaliyet konusunda çalışmaktadır. Bunlardan ilki, atıktan elektrik üretimi hedefleyen biyokütle, çöp, rdf vb. yakıtlı elektrik santrallerinin tasarım, imalat, montaj ve devreye alma işlerini kapsayan anahtar teslimi EPC müteahhitlik faaliyetleridir. Markanın ikinci ana konuda ise katı sıvı ve gaz yakıtlı, buhar, kızgın buhar, kızgın yağ, sıcak su ve kızgın su kazanlarının ve komple kazan dairelerinin projelendirilmesi, imalatı, montajı ve işletmeye alınması işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Teta Kazan, kuruluş tarihinden günümüze kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok projeye imza attı. Markanın Türkiye genelinde ve yurt dışında, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Balkan ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerde başarıyla tamamladığı referansları bulunmaktadır.

Fuarlara devamlı olarak katıldıklarını belirten Teta Kazan Satış ve Pazarlama Müdürü Halim Mete, “Fuarda iş yaptığımız arkadaşlarımız geliyorlar, birlikte fikir birliğinde bulunuyoruz ve iyi bir deneyim oluyor bizim için. Her sene mutlaka, yurt içi, yurt dışı fuarlara katılıyoruz” dedi.

Şirketin 1973 yılında kurulduğunu belirten Halim Mete, “Teta Kazan olarak, büyük kütle kazanları yapıyoruz. Tarım atıklarından, mısır sapı, pamuk sapı, fındıkkabuğu gibi ürünlerden, tarımsal atıklardan, hareketli ızgara da yakarak, enerji elde ediyoruz. 65 bar ve 480° sıcaklıkta elde ettiğimiz buharı, tribüne veriyoruz ve elektrik elde ediyoruz. Bu şekilde yaptığımız 10-15 tane santral vardır. Bunu daha da ileriye götürüp, daha büyük santralleri yapmak için çalışıyoruz. 1973 yılında kurulan Teta Kazan 50 yıllık bir geçmişe sahip. Önce proses buharlığı yapan kazanlar yaptık, düşük basınçlı, 20 bara kadar doymuş buhar yaptı. Daha sonra yüksek basınca geçtik, biyokütle yakan kazanlar yapmaya başladık.  Çöp yakan testler yapmaya başladık ve bunu yaparken de kendi imkânlarımızın dışında, bu işi dünyada en iyi kim yapıyorsa, onunla lisans anlaşması yaparak, kalitemizi ve projelerimizi artırdık” diye konuştu.

Markalarının ihracat ayağı da bulunduğunu kaydeden Halim Mete, “Türki Cumhuriyetlerine, Pakistan’a, 10-12 ülkeye ihracat yapıyoruz, Tanzanya dâhil. İyi ve aranılan bir Marka olduk. Artık yurt dışından da talepler geliyor ve imkânlarımız dâhilinde onlara da cevap vermeye çalışıyoruz. Teta Kazan önce kaliteye önem veriyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir